Extern länk
Början på sidans innehåll

Brottsjournalen

Veckoaktuellt kriminalmagasin med Leif GW Persson och Jenny Strömstedt där de tar upp brott som fått mycket uppmärksamhet eller fall där nya avgörande fakta framkommit. Med insatta gäster diskuteras allt från vardagsbrott till kriminalpolitik.Veckoaktuellt kriminalmagasin med Leif GW Persson och Jenny Strömst...

Brottsjournalen – nytt kriminalprogram med Leif GW Persson och Jenny Strömstedt

TV4:s nya storsatsning Brottsjournalen leds av rutinerade superproffsen Leif GW Persson och Jenny Strömstedt. Det blir ett aktuellt veckoprogram om kriminella handlingar, om de som begår dem och varför de gör det.

- Vi kommer ta upp högaktuella brott, gamla olösta fall och göra diverse insatser ute på fältet. Det blir både folkbildande och ganska tittarvänligt tror jag, säger Leif GW Persson.

Uppdaterad: Publicerad: Foto: Linus Hallsenius/TV4

Det veckoaktuella programmet tar upp brott som fått mycket uppmärksamhet eller fall där nya avgörande fakta framkommit. Leif GW Persson kommer även gräva fram äldre brottsfall som intresserat honom särskilt, redogöra för nya metoder att få fast brottslingar eller på plats beskriva hur ett brott kan gå till.

Leif GW har en stor passion för fakta och statistik, och till sin hjälp har han en redaktion beredd att bistå med gedigen research och visuell grafik till stöd för berättandet. Tillsammans med relevanta gäster kommer Jenny Strömstedt och Leif GW Persson att diskutera allt från vardagsbrott till vilken inriktning svensk kriminalpolitik kommer att ta efter valet.

-  Min förhoppning är att kunna vara mer ute på fält än tidigare. Det är alltid bra att vara på plats där brottet ägde rum och det ger en extra dimension även för tittarna. Dessutom kommer vi göra utbildande inslag för att förklara komplicerade delar inom en brottsutredning till exempel DNA-analys, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson värvades till TV4 i våras och har hyllats för sin centrala roll i kriminalprogrammet GW:s mord där han undersöker några av Sveriges mest omtalade mord. Hans gedigna kunskap inom brottsbekämpning kompletteras fint av Jenny Strömstedts mångåriga erfarenhet som journalist och högt uppskattad programledare. Utöver Jennys fasta medverkan i Nyhetsmorgon är hon i höst en viktig del i TV4:s valsatsning där hon kommer leda partiledardebatten och stadsministerduellen tillsammans med nyhetsankaret Anna Lindmarker samt partiledarutfrågningar med Anders Pihlblad.

–  Jag ser mycket fram emot premiärsäsongen med Brottsjournalen. Det kommer att både bli utmanande och lärorikt, med Sveriges bästa Professor och en rutinerad redaktion kan det inte bli annat än otroligt roligt, säger Jenny Strömstedt.

I Brottsjournalen kommer Jenny Strömstedt leda samtalen. Hon kommer även besöka olika områden inom polisen där hon till exempel får uppdrag som att testa yrken inom Nationella insatsstyrkan eller polisrytteriet.

–  Kombinationen Leif GW och Jenny Strömstedt är ju en mycket fin present till tittarna. Båda har skärpa, humor, och kan sin sak. Det här blir ett program om brott, men också om vår samtid som färgar och färgas av dem. Redaktionen för Brottsjournalen kommer också att jobba nära Nyheterna och Nyhetsmorgon för bästa möjliga förutsättningar, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4.

Programmet har premiär 2 oktober klockan 21.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More.