Så följer du valet i TV4

Den nionde september är det val i Sverige. Valrörelsen är i full gång och de politiska debatterna intensiva. På TV4 och TV4 Play får du följa med Jenny och Steffo hem till partiledarna, du får aha-upplevelser och blir klokare genom Marcus Oscarssons valskola och du får svar på tal när våra allra bästa programledare frågar ut partiledarna. Vi ger dig Sveriges bästa valbevakning. Här är programmen du ska hålla koll på:

Valspecial – vardagar i TV4Nyheterna, kl 22

De sista veckorna före valet lägger TV4Nyheterna extra fokus på frågorna som kan avgöra valet. Peter Lindgren programleder Valspecial, måndag-torsdag klockan 22.15 i Nyheterna, med bland annat politiska dueller, reportage och analyser. 

Valspurten – i TV4 Play på söndagar kl 20

Youtube-stjärnan och bloggaren Margaux Dietz och framgångspoddaren Alexander Pärleros lyfter ämnen som framför allt förstagångsväljare och unga människor brinner för. I studion också TV4Nyheternas politiske kommentator Ulf Kristofferson och programledare Maximilian Artell.

Jenny och Steffo träffar partiledarna

Jenny Strömstedt och Steffo Törnquist träffar våra partiledare och samtalar om vad som format honom eller henne som politiker och människa. Vi får i samtalen komma väldigt nära våra partiledare och höra om vilka personer i livet som gjort att de valt sin politiska inriktning.


Mån 20/8: Ulf Kristersson, Tis 21/8: Gustav Fridolin, Tors 23/8: Jimmie Åkesson, Sön 26/8: Annie Lööf

Mån 27/8: Stefan Löfven, Tis 28/8: Ebba Busch Thor, Tors 30/8: Jonas Sjöstedt, Sön 2/9: Jan Björklund

Utfrågningen 

Fyra partiledare per program under ledning av Jenny Strömstedt och Anders Pihlblad.

3 september Stefan Löfven, Ulf Kristersson, Gustav Fridolin, Ebba Busch Thor

4 september Annie Lööf, Jimmie Åkesson, Jonas Sjöstedt, Jan Björklund

Debatterna du inte får missa

6 september, Debatten val 2018  
Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt leder den direktsända debatten med samtliga riksdagspartiers ledare, inför publik i Gavlehovshallen, i Gävle. Förutom den stora debatten så kommer det också att förekomma dueller med partiledarna som då duellerar två åt gången.

8 september, Duellen val 2018- statsministerkandidaterna Löfven och Kristersson

En unik händelse i Linköping – i regi av TV4. Sveriges statsministerkandidater Stefan Löfven (S) och Ulf Kristersson (M) möts i valrörelsens sista duell. Crusellhallen i Linköping konsert och kongress ska fyllas med 1 200 politiktörstande medborgare. Allt direktsänds i TV4. Programledare är Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt. Debatten sänds i TV4 och TV4Play.

9 september, Valdagen 2018 med Valvakan:

Under valdagen sammanfattas valrörelsen, de politiska utspelen och frågorna som kan avgöra utgången. Dagen tar fart i Nyhetsmorgon med Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson vid rodret. Därefter sänder TV4 och TV4 Play hela dagen fram till att ett resultat står klart. TV4:s riksreportrar finns på plats ute i landet för att bevaka de lokala frågorna och träffa väljare från hela landet. Under kvällens valvaka tar Anna Lindmarker och Jenny Strömstedt tittarna hela vägen in i mål tillsammans med experterna Marcus Oscarsson och Peter Esaiasson, professor i statsvetenskap. På plats på partiernas valvakor finns bland andra Helena Gissén, Anders Pihlblad och Ulf Kristofferson för kommentarer och reaktioner.

10 september, Valspecial: Dagen efter valet analyseras valresultatet med start i Nyhetsmorgon tillsammans med Tilde de Paula Eby och Jesper Börjesson. Därefter tar Malou von Sivers och Thomas Ritter över för att lämna över stafettpinnen till Soraya Lavasani och Peter Lindgren som sänder fram till 19-nyheterna.

Osäker på hur du ska rösta? Gör vår valkompass här! 

Så undviker du ökad brandrisk i jul

”Håll koll på tända ljus och befinn dig alltid i samma rum”, det är bara ett av de uppmaningar som brandman Johan Nilsson har till julfirare.

Här är julkalendrarna att satsa på i år

Prylexpert Åsa Wallenrud tipsar om 21 väldigt olika julkalendrar i Nyhetsmorgon.

Åsa varnar för att många av de mest populära kalendrarna med skönhetsinnehåll tyvärr redan är slutsålda.

Så ska våldsutsatta kvinnor skyddas

”Vi måste arbeta på bred front” menar Åsa Frostfeldt och Katarina Björkgren som är samordnare för Arbetsförmedlingen respektive utredare på Jämställdhetsmyndigheten.

Fotbollsåret 2020 ”Han kan vinna guldbollen - igen”

I kväll hyllas fotbollsstjärnorna när Fotbollsgalan blir fotbollsåret 2020 - detta mycket speciella år. "Blir inte så mycket gala, men alla föreningar och spelare ska hyllas" säger Frida Nordstrand som tillsammans med Lasse Granqvist leder den lite annorlunda galan.

Fysikern förklarar magiska ljusfenomenet ”Väldigt unikt i Sverige”

Många ställde frågan kring det ljussken som lyste upp himlen i stora delar av Mellansverige den 7 november. Nu vet vi mer om fenomenet - och hur och var vi ska leta efter meteoriter. Patrik Norqvist berättar de brinnande rymdstenarna som regnat ner på jorden."Ett coolt event" säger han när vi ringer upp honom i Umeå.

Psykologen: Det här kan du göra för att lindra barnets tics

Tics och Tourettes hos barn, vad innebär det? Psykologen Jenny Jägerfeld ger sina bästa tips på hur man kan hjälpa barn som är drabbade. "Finns vissa tics som kan bli besvärande" säger Jenny och det kan leda till oro hos föräldrar men hos många barn växer de bort med tiden.

Så fixar du bästa glöggmyset till 1:a advent

1 advent på söndag: Nu är tiden kommen för att mysa med glögg och goda snacks. Men hur ska vi pricka in rätt glögg i det stora utbudet? Och vad ska vi käka till för att matcha just glögg? Det har dryckesexperten Sanna Lindberg och krögaren Klas Lindberg svaret på som dukar upp med en supertips på tilltugg. Recepten hittar du på köket.se