Kristallen

Det svenska TV-priset Kristallen delas ut vid en festlig gala 27 augusti 2020.

Det svenska TV-priset Kristallen delas ut vid en festlig gala 27 augusti 2020.

Idol, Robinson och David Hellenius tog hem gnistrande Kristaller under kvällens Kristallengala

Under fredagskvällen direktsändes den stjärnspäckade Kristallengalan där TV4 och C More tillsammans tog hem tre priser. Idol knep priset som Årets underhållningsprogram och Robinson som Årets dokusåpa. David Hellenius vann för sjätte gången tittarnas röst och prisades som Årets manliga programledare.

- Det har varit ett oerhört starkt tv-år, och vi är oerhört stolta över de kristaller vi har fått ta emot i kväll. Både Idol och Robinson är två klassiska tv-program som lyckas med att förnya sig själva och är starkare och mer levande än någonsin. Så roligt att David Hellenius än en gång får ta emot tittarnas pris för hans fantastiska prestationer som programledare under året. Vidare är vi väldigt glada över en lysande gala under ledning av Gina Dirawi. Vi hoppas att branschen och årets Kristallen-värd TV4 bjudit Sverige på en fullmatad galakväll med stor spännvidd. En manifestation av tv:s kraft och det engagemang tv och rörlig bild skapar hos oss alla oavsett plattform, säger Åsa Sjöberg, innehållsdirektör på TV4 och C More.

Tv-priset Kristallen delades ikväll ut för fjortonde året i rad och sändes i TV4. 20 statyetter delades ut till välförtjänta tv-insatser under det gångna året och TV4 och C More var nominerade i 15 av de totalt 18 kategorierna. Priset belönar nytänkande och originalitet samt exceptionellt gott hantverk. Av de 18 olika kategorierna utsågs femton av pristagarna av en jury, tre utsågs av publiken, ett "juryns specialpris" och ett, hederspriset, av Kristallens styrelse. TV4 och C More tog hem 3 priser, varav 1 pris röstades fram av tittarna.

Storseger för TV4 och C More i flera kategorier på årets Kristallen

Under torsdagskvällen sändes tv-galan Kristallen där TV4 tog hem flera prestigefulla priser. Renée Nyberg och David Hellenius vann kristaller som Årets Programledare och årets succésäsong av Robinson prisades med en kristall i Årets Dokusåpa. Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet vann kategorin Årets barnprogram, och TV4 belönades med pris i Årets Sportproduktion för Fotbolls-VM 2019. Sist men inte minst vann Mandelmanns gård Årets Livsstilsprogram.

Så röstar du i Kristallens publikpriser

I årets Kristallen är David Hellenius, Renée Nyberg och Renées brygga nominerade från TV4-tittarna i publikpriserna Årets manliga programledare, Årets kvinnliga programledare och Årets program. Det är du som tittare som bestämmer vinnarna i respektive kategori.

Här är alla nomineringar till Kristallen 2020

Det är återigen dags att prisa och hylla det gångna årets bästa tv-upplevelser. Petra Mede bjuder in tittarna till en glittrande galakväll när Kristallen sänds i TV4 klockan 20.00 den 27 augusti.

Rösta på dina TV4-favoriter i Kristallen

Nu har du möjligheten att rösta på tittarnas favoriter i de tre publikpriserna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare samt Årets program i Kristallen. De nominerade från TV4 är Tilde de Paula Eby, David Hellenius och Mandelmanns gård.

Här är alla nomineringar till Kristallen 2019

Det stora tv-priset Kristallen fyller femton år och det med besked. Babben Larsson och David Sundin bjuder in tittarna till en stjärnspäckad gala som prisar och hyllar det gångna årets bästa tv-program.
Kristallen direktsänds från Cirkus i Stockholm fredagen den 30 augusti 20.00 i SVT.

Nominera dina favoriter till Kristallen 2019!

Här kan du nominera dina favoriter från TV4 i kategorierna Årets kvinnliga programledare, Årets manliga programledare och Årets program. Röstningen avslutas 11 augusti 24.00.