Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Årets deltagare i Hela Sverige bakar

Tittarfavoriten Hela Sverige bakar är tillbaka med nya programledare, förnyat innehåll och tolv färska hemmabagare. Vi får möta allt från en taxichaufför som är besatt av vetedegar till en före detta elitidrottare som har bakat sedan tolvårsåldern.

-  Dom är så olika hela bunten. Emil som klär sig så fin till varje bak, crossfit-Henrietta som kan ge både mig och Johan en avhyvling om vi är i vägen och Linn som får horn i huvudet inför varje tävling. Jag är vansinnigt imponerad av alla både när det gäller bakningen och hur de klarar pressen som programmet innebär, säger Tina Nordström, programledare.

I tävlingsprogrammet Hela Sverige bakar får passionerade amatörbagare från hela Sverige chansen att imponera på den krävande juryn med sina tårtor, bakelser, bröd och pajer. I år har programmet förnyats och tittarna kan vänta sig mer dramatik, humor och närvaro än någonsin tidigare. Dessutom får de möta två nya programledare: folkkära Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling (känd från Ack Värmland). Juryn består som tidigare av kakdrottningen Birgitta Rasmusson och brödens mästare Johan Sörberg.

-  I år bjuder vi tittarna på ett förnyat framgångsrecept där vi får komma närmare deltagarna och följa dramatiken i tävlingarna på ett tydligare sätt. Dessutom får programmet ny energi av programledarduon Tina och Johan som har en fantastisk kemi och bjuder på många skratt, säger Malin Knave, exekutiv producent för programmet.

Framgångssagan Hela Sverige bakar hade premiär 2012 och bygger på den brittiska storsuccén ”The Great British Bake-Off”. Precis som i föregångslandet har tittarna älskat formatet och 2016 flyttade programmet från Sjuan till TV4 för att bli ett av kanalens flaggskepp.

Hela Sverige bakar har säsongspremiär tisdag 25 september klockan 20.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More. Programmet sänds i 12 delar.

Årets hemmabagare:

Ammna Chaudhry-Hellström, 34 från Malmö. Kommunikationsdesigner som bott utomlands i många år och älskar att baka macarons och andra amerikanska bakverk.

Anna-Karin Eriksson, 34 år från Uppsala. Kock och tvåbarnsmamma som använt bakningen som terapi sedan hennes man råkade ut för en allvarlig MC-olycka 2007.

Cissi Almgren, 31 år från Norrköping. Platschef och ensamstående mamma som upptäckte bakningen när hennes dotter föddes.

Emil Nilsson, 27 år från Arkelstorp, nära Kristianstad. Student med stort intresse för kungligheter, genusfrågor och bakning.

Heikki Taipale, 25 år från Borås. Hovmästare som kopplar av genom att experimentera i köket när han är ledig.

Henrietta Bolander, 28 år från Göteborg. Tävlingsinriktad IT-konsultchef som tävlar i crossfit och älskar att baka tårtor till sina vänner.

Janne Jähnke, 52 år från Strömstad. Kajarbetare, taxichaufför och bonuspappa som experimenterar med vetedegar på sin fritid, gärna med rockmusik i bakgrunden.

Lena Ryhnell, 56 år från Falun. Mormor, kock på förskola och bakbloggare som gärna lägger timmar på att dekorera bakverk.

Linn Utbult, 36 år från Öckerö. Säljare på kafferosteri och bakfantast som länge drömt om att få vara med i programmet. Nu hoppas hon på seger!

Mats Karlsson, 30 år från Stockholm. Lärarstudent och tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna med en fäbless för amerikanska bakverk som överdådiga tårtor och cupcakes.

Maya Vestin, 35 år från Örnsköldsvik. Barnskötare och trebarnsmamma som fann bakningen som ett sätt att må bra under de jobbiga skolåren.

Sara Bley, 25 år från Stockholm. Energikonsult och före detta friidrottare på elitnivå som började laborera med bakverk i 12-årsåldern. 

Sök till Hela Sverige bakar 2021

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare 2021! Så här gör du för att söka!

Så gör du perfekta Milanostänger

Milanostången fanns med i Sju sorters kakor redan i början av 1950-talet, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Men i Hela Sverige bakar finns det alltid plats för en fin Milanostång på kakfatet. Elisabeth och Johan visar hur du gör!

Så gör du Crêpes Suzette

En klassisk fransk dessert med flamberade små dessertpannkakor - men inte helt lätt att göra perfekta. Elisabeth och Johan guidar dig genom stegen!

Så gör du macarons

Johan och Elisabeth från juryn i Hela Sverige bakar visar hur du gör den klassiska franska mandelkakan med kallvispad maräng.

Så gör du cannoli

Elisabeth och Johan visar hur du gör det klassiska sicilianska bakverket i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Ny jurymedlem och årets deltagare i Hela Sverige bakar 2020

Bland fluff och maränger är det återigen dags för tittarfavoriten Hela Sverige bakar. I år med den nya jurymedlemmen Elisabeth Johansson som är mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning. I Matlagnings-OS 2004 fick hon guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj tillsammans med sitt lag.

Sök till Hela Sverige bakar 2020

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare! Så här gör du för att söka!

Thomas svaghet är tårtor och pajer

Thomas, 66 år, från Stockholm. Före detta tävlingsgymnast som älskar att arbeta med surdeg och håller surdegskurser för amatörer. Thomas vill uppmuntra fler äldre män att baka.

Mattias är glad och strukturerad

Mattias, 47 år, från Stockholm. Målmedveten fastighetschef som gillar att träna bikramyoga. Älskar att baka för att det ger utlopp för både den logiska och kreativa sidan.

Jannie siktar på minst fjärde plats

Jannie Skarstedt, 30, från Ängelholm. Tävlingsinriktad försäljningsområdeschef som älskar att dekorera bakverk. Jannies mamma deltog i programmet 2016, och hon hoppas nu komma längre.

Lär känna Dennis

Dennis är 33 år från Örebro. Teckenspråks- och dövblindtolk som gillar att organisera saker. Intresset för bakning väcktes i gymnasiet och han älskar att baka mjuka kakor

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2019

Den 25 september är Hela Sverige bakar tillbaka med 12 nya amatörbagare från hela landet. Överraskningar, oväntade twister och en hel del dramatik väntar när deltagarna gör upp i sockerstinna bakutmaningar.