Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Vinnaren av Revanschen i Idol 2018

Det blev Ki Soe som kammade hem Revanschen i Idol 2018, imorgon går han rakt in i kvalfinalen och har chans att bli topp 12!

- Det känns helt obeskrivligt, det känns som jag har fått livstids shawarma, säger Ki direkt efter beskedet.

Under slutaudition tvingades Ki Soe att lämna Idol men nu har han tagit sig tillbaka med hjälp av tittarna!

Ki Soe fick chansen att söka till Revanschen genom att spela in ett klipp där han sjunger och ber om tittarnas stöd. Därefter blev han en av fyra vars klipp blivit mest tittat på och delat under 48 timmar. Ki duellerade sig till en plats i Revanschen-finalen där han vann mot sin motståndare Johanna Axelsson. 

- Jag ska lyssna på det juryn sa ikväll och utveckla mitt framträdande, säger Ki Soe när han pratar om uppladdningen inför morgondagen. 

Imorgon går Ki Soe direkt in i den livesända kvalfinalen och tävlar med de andra idolerna om en plats i topp 12.

Kvalfinalen sänds imorgon, fredag, kl 20.00 på TV4, TV4 Play och C More. 

Semifinal och "Juryns val"

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Sandro Cavazza till Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Idolpodden del 8: "Det känns som du haft din egen agenda"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Herman Silow som senast fick lämna Idol. De reder ut frågetecken kring hans deltagande, hur framtiden ser ut och Nikki har tankar om hur deltagarna sköter sina sociala medier.

Herman Silow tvingas lämna Idol

I den åttonde fredagsfinalen blev det Herman Silow som fick minst röster av tittarna och tvingades lämna tävlingen.