Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

De är vidare till kvalfinalen från torsdagens Idol

Under torsdagen var det Tua Selge och Nathalie Brydolf som knep de två platserna till kvalfinalen.
- Det här är helt sjukt, säger Nathalie direkt efter beskedet.

Under hela veckan har topp 21 tävlat om platser till fredagens kvalfinal. Under kvalfinalen är det de åtta personer som tagit sig vidare under veckan, juryns fyra wildcards och Revanschen-vinnaren som kommer göra upp om att bli topp 12 i Idol 2018.

 

De här är klara för fredagens kvalfinal:

Bragi Bergsson

William Strid

Nadia Cameron

Ida Njie

Maximilian Bergstrand

William Segerdahl

Tua Selge 

Nathalie Brydolf 

Ki Soe (från Revanschen) 

 

Juryns wildcards kommer delas ut under kvalfinalen.

 

Kvalfinalen börjar imorgon, fredag, kl 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.