Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Det här är topp 13 i Idol 2018

Nu är det klart vilka Idoler som du kan följa under fredagsfinalerna i höst. Det blev en historisk kväll som slutade med topp 13, istället för 12, i Idol 2018.
- Det känns rövigt nice! Jag kommer inte behöva gå i skolan och det gör min glädje 50 gånger bättre, säger Vanja Engström som var ett av juryns wildcard.

Efter en intensiv kvalveckan blev det en historisk kväll för Idol. Det blev tvist på tvist under den spännande kvalfinalen. Juryn avslöjade att det delade ut ett extra wildcard, som gick till Sebastian Walldén.

- Fattar inte att det har hänt, det kändes helt magiskt, säger Sebastian.

Med ett extra wildcard kom också en extra plats och det blev topp 13, istället för tidigare år – topp 12.

- Känns helt sinnessjukt och overkligt, jag är jättestolt! Säger en rörd Ambér Flores strax efter beskedet.

Här är deltagarna som har chans att bli Idol 2018 och framträdandet som tog dem dit:

Nathalie Brydolf

Kadiatou Holm Keita

Bragi Bergsson

Ambér Flores 

Nadia Cameron

Vanja Engström

Matice Kamara

William Strid

Sebastian Walldén 

Ki Soe

William Segerdahl

Tua Selge

Maximilian Bergstrand

Missa inte Idols fredagsfinaler med start på fredag 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.