Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Nadia Cameron - den första som tvingades lämna Idol 2018 i fredagsfinalerna

Under första fredagsfinalen blev det Nadia Cameron som fick minst antal röster av tittarna och tvingades lämna tävlingen.

- Jag har inte hunnit visa min fulla potential, säger Nadia i Idol Extra direkt efter beskedet.

Säsongens första fredagsfinal bjöd på fredagsparty. Idolerna sjöng låtar av artister som Robyn, Jessie J och David Guetta. Den som blev först att lämna efter att tittarna sagt sitt blev Nadia Cameron.

Idol är tillbaka på fredag kl 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Semifinal och "Juryns val"

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Idolpodden del 8: "Det känns som du haft din egen agenda"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Herman Silow som senast fick lämna Idol. De reder ut frågetecken kring hans deltagande, hur framtiden ser ut och Nikki har tankar om hur deltagarna sköter sina sociala medier.

Herman Silow tvingas lämna Idol

I den åttonde fredagsfinalen blev det Herman Silow som fick minst röster av tittarna och tvingades lämna tävlingen.