Mys bröllop

Mys bröllop ger oss en kärleksfest på My Feldts alldeles unika vis. Tillsammans med sin bror Putte vänder hon uppochned på traditionerna för att skapa ett makalöst bröllop för sina vänner

Mys bröllop ger oss en kärleksfest på My Feldts alldeles unika vis. Tillsammans med sin bror Putte vänder hon uppochned på traditionerna för att skapa ett makalöst bröllop för sina vänner

Så gör du Puttes kyssbänk

Du behöver:
Plank
Reglar
Skruv
Hasp
Skruvdragare
Gerkloss
Ett mysigt träd

1. Bestäm platsen där bänken skall byggas och tänk ut hur stor bänk det skall bli. Det som är bra med denna bänken är att den kan göras hur stor eller liten man vill. väljer man smalare sittbrädor kan man ha fler, och väljer man bredare räcker det med ett par stycken. 

2. Gör 6 stycken enkla H bockar av regelvirket, mät ut så att höjden på benen och en liggande regel ovanför blir en lagom sitthöjd. Bredden på den övre regeln anpassas till storlek och antal på sittbrädorna. 

3. Sätt ihop benställningens innersidor med reglar, minsta längd på dessa reglar är trädets diameter plus 5 cm. såga ändarna i 45° och sätt ihop alla utom en. 

4. Trä ställningen runt trädet och se centrera alla bockar så att mellanrummet är det samma över allt. 

5. Såga ut första sittbrädan genom att mäta mitten på benstommens innerregel och såga den sedan 45° utåt. Gör där efter 6 likadana. Fäst alla ordentligt utom där innerregeln saknas, där räcker det med att fästa den löst tills vidare. 

6. Där efter är det bara att bygga på precis likadant sätt. 

7. Sektionen som saknar innerregel och där sittbrädorna än inte är fastsatta byggs enkelt ihop med en ram under insidan. Fäst sedan ramen mot benstommen med hasp på var sida så att bänken enkelt kan flyttas bort vid gräsklippning eller vinterförvaring. 

6. Måla bänken i en kul färg

Lycka till! 

Premiär för Mys bröllop

My har bestämt sig för att ställa till med den ultimata festen, ett bröllop!
Men för att få göra ett bröllop behövs det såklart några som ska gifta sig och My frågar sina kära vänner Rina och Johan. Med bara två månader på sig att ordna allt övertalar My sin bror Putte att hjälpa till, hans gård kommer bli den finaste festplatsen. Tillsammans börjar de planera och sätta igång med arbetet. My målar inbjudningskort, kokar rabarbersaftsaft och gör jordgubbssylt på vad den tidiga sommaren ger medan Putte snickrar en kyssbänk till trädgården.

Förläng sommaren med Mys bröllop

Med sommaren i backspegeln finns det ingen anledning till att deppa – tevehösten är en vacker trädgård fylld med kulörta lampor och klarast lysande är Mys bröllop med premiär 25 oktober.
Mys bröllop leds av den varma, färgstarka och prisbelönta konditorn My Feldt, som tillsammans med sin bror Putte skapar ett spännande, udda och roligt bröllop åt sina vänner där allt kan hända.
– Det blir världens härligaste konfettiregn av glada program, det blir äkta, nära och hjärtligt, säger My Feldt.