Fartblinda

Stjärnspäckat spänningsdrama, baserad på Carolina Neuraths verklighetsinspirerade roman. Den unga ekonomireportern Bea (Julia Ragnarsson) upptäcker oegentligheter på en svensk storbank, där hennes älskare Peder (Matias Varela) är vd.

Stjärnspäckat spänningsdrama, baserad på Carolina Neuraths verklighetsinspirerade roman. Den unga ekonomireportern Bea (Julia Ragnarsson) upptäcker oegentligheter på en svensk storbank, där hennes älskare Peder (Matias Varela) är vd.

Ragnarsson och Varela klara för huvudrollerna i C Mores och TV4:s nya originalserie Fartblinda

Stjärnskottet Julia Ragnarsson och Sveriges nya Hollywood-export Matias Varela är klara för huvudrollerna i C Mores och TV4:s nya originalserie Fartblinda.

Nu börjar inspelningen av serien som bygger på författaren Carolina Neuraths bok med samma namn.

- Tittarna kommer att uppleva Fartblinda som en serie utöver det vanliga. Vi har inte sett någon thriller som utspelar sig i den här miljön i Sverige tidigare, säger Julia Ragnarsson, som spelar journalisten Bea Farkas.

I C Mores och TV4:s nya originalserie Fartblinda följer vi den unga journalisten Bea Farkas som i jakten på nästa scoop upptäcker oegentligheter på ST-bankens tradingavdelning, där Peder Rooth är vd. Bea får betala ett högt pris i jakten på sanningen.

Fartblinda börjar spelas in i dagarna och det kan nu avslöjas att stjärnskottet Julia Ragnarsson, som senast har synts i Springfloden, spelar rollen som Bea Farkas. Matias Varela, som har blivit Sveriges nya Hollywood-export och senast har synts i Netflix-serien Narcos, spelar bank-vd:n Peder Rooth.

- Jag känner mig ödmjuk och tacksam inför det här uppdraget. Men det är alltid lite nervöst att ta sig an en så stor uppgift. Jag tror att tittarna kommer att uppleva Fartblinda som en fräsch serie, något utöver det vanliga. Vi har inte sett någon thriller som utspelar sig i den här miljön i Sverige tidigare, säger Julia Ragnarsson och fortsätter:

- Det känns väldigt spännande att få jobba tillsammans med Matias och en fantastisk regissörsduo i det här projektet. Det är också extremt glädjande att vi har fått med oss så många andra fantastiska skådespelare i vår stora ensemble, många som jag aldrig har arbetat med innan.

Matias Varela är förväntansfull inför rollen som Peder Rooth och ser fram emot att göra ett av sina första svenska projekt på många år, efter att de senaste åren ha arbetat med internationella projekt som tv-serien Narcos och långfilmen Point Break. Men det var på TV4 som hans skådespelarkarriär började, i rollen som Miguel "Misha" Zantos i tv-serien Nya tider.

- Det ska bli otroligt roligt att göra Fartblinda. Att få jobba med Julia för första gången känns som en ynnest, liksom att göra något med FLX. På ett sätt känns det som att komma hem, jag började min karriär som grabb på TV4 och har de senaste åren inte jobbat så mycket i Sverige. Så att nu jobba i Sverige och dessutom med C More och TV4 känns som att komma hem, säger Matias Varela.

Lisa Dahlberg är exekutiv producent för serien på C More och TV4 och lovordar de två skådespelarna inför inspelningsstarten.

- Julia Ragnarsson och Matias Varela är en drömduo! De är två helt enastående skådespelare och jag är så glad för att vi ska få se just dem i huvudrollerna i den här spännande thrillern. Med regi av Jens Jonsson och Johan Lundin kommer Fartblinda att bli en makalös tv-serie!

Fartblinda är en thriller som utspelar sig i den svenska finansvärlden, delvis inspirerad av verkligheten. Fartblinda bygger på ekonomijournalisten Carolina Neuraths bok med samma namn. Huvudregissör är Jens Jonsson, vid sin sida har han avsnittsregissören Johan Lundin. Manus skrivs av huvudförfattaren Jesper Harrie tillsammans med Maria Karlsson och Jonas Bonnier.

Inspelningarna av Fartblinda börjar i dagarna och har premiär på C More framöver.

Fartblinda - en dramaserie om girighet, relationer och lögner

Ekonomijournalisten Bea Farkas får plötsligt möjligheten att göra karriärens största avslöjande, men hennes relation med den gifte bank-VD:n Peder Rooth försvårar saker och ting enormt.

Fartblinda, med Julia Ragnarsson och Matias Varela i huvudrollerna, har premiär på C More 19 augusti och 2 september på TV4 & TV4 Play.