Sportkanalen satsar på extremsport – sänder X Games 2019

Sportkanalen utökar sitt samarbete med ESPN.
Under 2019 kommer kanalen att visa X Games, samt flertalet magasinsprogram på temat.
- Det är väldigt spännande att kunna utöka det redan breda utbudet på Sportkanalen med X Games som är det bästa inom extremsport, säger Fredrik Andreis, innehållsansvarig för Sportkanalen.

Sportkanalen och C More förlänger sitt samarbete med amerikanska ESPN. Under 2019 kommer extremsportstävlingarna X Games, med sporter som BMX, skateboard, skicross och slopestyle, att visas.

Utöver tävlingarna kommer flera magasinprogram och sammandrag från X Games och andra extremsporter, som World of X och Tough Mudder, samt runt 50 olika dokumentärfilmer gå att se på Sportkanalen. En av dokumentärfilmerna är Oscarsbelönade O.J. Simpson: Made in America.

- Tittarna kommer att få ett actionblock på Sportkanalen runt midnatt och framåt, där det kommer att finnas pulshöjande innehåll. Samtidigt så utökar vi vårt redan stora utbud av fantastiska dokumentärer där vi kommer att erbjuda över 50 titlar, säger Fredrik Andreis, innehållsansvarig för Sportkanalen.

X Games 2019 består av minst fyra tävlingar. Det kommer bland annat vara en sommartävling i Minneapolis och en vintertävling i Aspen. Övriga tävlingsstäder är i dagsläget inte presenterade.

Redan till helgen är det smygpremiär för det nya samarbetet med ESPN då Sportkanalen visar årets sista X Games-tävling från Sydney.

X Games och övrigt innehåll ser du på Sportkanalen samt streamas på cmore.se.

Tv-tider X Games 19-21 oktober på Sportkanalen: 

19 oktober: 04.15-11.30
20 oktober: 01.45-09.00
21 oktober: 03.00-09.30

Zlatan Ibrahimovic missar EM

Zlatan Ibrahimovic missar EM.
Svenskens knäskada stoppar honom från spel.
- Jag har idag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar, säger Janne Andersson.

Timrå klart för SHL

Timrå spelar i SHL nästa säsong. Det står klart efter seger över Björklöven med 5-0 på onsdagskvällen. Timrå vann finalserien i Hockeyallsvenskan med total 4-1.

Växjö firade klubbens tredje SM-guld

Växjö besegrade Rögle med 6-2 i den femte SM-finalen och vann finalserien med totalt 4-1. Pontus Holmberg blev tvåmålsskytt och utsågs till slutspelets mest värdefulle spelare.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.

Handbollsprofilen Loui Sand gör comeback

Den tidigare landslagsspelaren Loui Sand gör comeback. 28-åringen har gjort sin första träning med allsvenska Kärra. -Det kändes så rätt på alla sätt, säger Sand till Aftonbladet.

Chelsea klart för CL-final

Chelsea är klart för final i Champions League. Det står klart efter att London-klubben besegrat Real Madrid med 2-0 på Stamford Bridge på onsdagskvällen.

Svenska toppdomare undanhöll miljonbelopp för Skatteverket

Domarbasen Stefan Johannesson, samt kollegorna Mohammed Al-Hakim och Martin Strömbergsson, har i flera år undvikit att betala skatt på ersättning från Uefa, avslöjar Fotbollskanalen.
Totalt rör det sig om ett miljonbelopp som trion valt att inte redovisa för Skatteverket - förrän alldeles nyligen.

Falun är svensk mästare i innebandy

Det blev Falun som fick lyfta SM-pokalen efter att ha vänt finalen mot Storvreta. Dalalaget vann med 5-3 och vann därmed sitt sjätte SM-guld.

Sverige har sin EM-bas på hemmaplan

Sverige kommer att ha sin EM-bas i Göteborg. Efter att Sveriges spelplatser i sommarens EM-slutspel flyttats från Dublin och Bilbao till Sevilla och St Petersburg så byter nu det svenska landslaget plats att utgå ifrån.

Flera regioner går emot FHM – stoppar ungdomsmatcher

Under onsdagen gav folkhälsomyndigheten grönt ljus för barn och ungdomar att spela matcher. Men bara ett dygn senare väljer flera regioner att gå emot rekommendationerna och ungdomarna får vänta ytterligare på att spela matcher.