Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Inköpslista mode – så bär du jeansen i höst

Stylisten Frida Zetterström visar upp det senaste jeansmodet. Hon berättar om vilka färger man ska satsa på och hur en kan kombinera dem. Här är plaggen hon visade upp i Malou Efter tio fredagen den 19 oktober.

Cornelia –

Jeans och jeansjacka från Tommy Hillfigger. Skor från Jim Rickey. Örhängen från MQ 

Thumandi –

Vit overall från American Vintage. Sneakers från Ecco

Dolroes –

Kimono från Gestuz, topp från Jumperfabriken, jeans från Lindex. Skor Gestuz. Örhängen från MQ

Cornelia –

Kamomönstrad jacka och jeans från Nudie, glittriga stövletter från Tamaris. Örhängen från MQ

Thumandi -

Mönstrade jeans från Asos. Jeansskjorta från Weekday. Skor från Marco Tozzi. Väska från Beck Söndegaard.

Dolroes –

Skinnjacka från Gestuz, orange jeans och blå stickad tröja från Esprit. Stövletter med snörning från Guestuz. Örhängen från MQ

Cornelia –

Jeans från Naim Josefi, Skjorta från Cultre. Skor från Ecco. Örhängen från MQ

Thumandi –

Kjol från Dr. Denim. Tröja från Gant. Röda stövletter från Tamaris.

Dolores –

Kavaj, blus och jeans med färgfläckar från BikBok. Stövletter från Tamaris. Handväska från Beck Söndegaard. Örhängen från MQ

Cornelia –

Jeansoverall från Bikbok, vita sneakers från Jim Rickey. Örhängen från MQ. Magväska från Hashtag Bagstec

Thumandi –

Svart skinnjacka från Culture. Randig stickad tröja och jeans med bootcut från Lexington. Svart stövletter Marco Tozzi

Dolores –

Jeansjacka med snörning från Dr.Denim. Rosa topp med pärlor från Jumperfabriken. Svarta jeans från Filippa K. Stövletter från Ecco. Örhängen från MQ

Fridas jeans kommer från Dr. Denim. Topp och boots från Twist & Tango. Örhängen från Day Night casual

 

Filosofiska salongen: Vad är ett gott samhälle?

Det är snart presidentval i USA. Ett val som delar det amerikanska folket. Det här väcker tankar och frågor om hur man bygger ett gott samhälle? Vad är ett gott samhälle? Filosofen Karim Jebari och författaren Martina Montelius gästar Filosofiska salongen.

Forskaren: Därför är fladdermöss så viktiga

Genom historien har förutsättningarna för liv på jorden förändrats, men en sak har varit samma i miljontals år – skiftningen mellan dag och natt. Nu håller människans instinktiva rädsla för mörker, i kombination med genombrottet för de billiga led-lamporna, på att rubba den rytmen. Fladdermusforskaren Johan Eklöf slår ett slag för natten i sin nya bok "Mörkermanifestet".

Jörn Donners son Otto: ”Pappa beskrev mig som ett misstag”

Vad händer när våra allra närmaste relationer ställs på sin spets och bryts - hur blir livet om man blir avvisad redan som barn? Otto Gabrielsson skrev ett avskedsbrev till sin far Jörn Donner men fortsatte ändå att längta efter hans kärlek.

TikTok-tvillingarna vill varna yngre – ”Unga ska säga nej till tobak”

Tvillingarna Iza och Elle Cryssanthander har miljontals följare världen runt på sina sociala medier och är extremt stora på plattformen TikTiok. Nu vill de använda sin makt och sin plattform till att varna för hur lätt unga kan luras in i ett nikotinmissbruk genom vilseledande reklam och lockande godissmaker som Hubba-bubba och hallonlakrits.

Så mycket kroppsvätskor gör vi av med under en livstid: ”Enorma mängder”

Över 20 000 liter svett. Så mycket producerar var och en av oss under en hel livstid. Professor Ulf Ellervik har koll på våra kroppsutsöndringar och varför de är så livsviktiga för oss. Hur mycket snor tror du att vi producerar under livet? Eller hur stor mängd sperma tror du att en man producerar under en livstid?

Författaren Ola Larsmo om den lilla människan som hjälte

”Översten” är en dramatisk historia - med verklighetsbakgrund - om svenska invandrare i Amerika, om människor som sökte ett bättre liv där borta men som ofta hamnade i en än djupare misär. Författaren Ola Larsmo berättar om den lilla människan som hjälte.

Kändistränaren om stökiga uppväxten: ”Slogs mycket”

Efter många år som Biggest Loser-coach och kändistränare berättar Mårten Nylén om känslorna kring att vara adopterad, om åren som stökig destruktiv slagskämpe och hur han själv vände sitt liv och valde en annan väg - att jobba som stuntman, livvakt och senare med träning och hälsa.

Så tränar du dina lungor efter covid-19

Så tränar du dina lungor och din andning efter Covid-19. Operasångaren och andningscoachen Emilia Feldt visar övningar för att optimera både andning och stämband. Anja L Sundberg var sjuk i 3 månader. Christopher låg i respirator 6 dygn. Båda har tappat styrka och kondition under sjukdomsperioden. Personlige tränaren Michael Angress hjälper dem att få krafterna tillbaka.