Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Inköpslista mode – snyggt och varmt i vinterkylan!

Stylisten Frida Zetterström visar upp höst- och vintermode. Hon berättar om vilka mönster och färger man ska satsa på. Här är plaggen hon visade upp i Malou Efter tio fredagen den 2 november.

Thumandi: Svart polo och byxor från AvAvAV.

Vinrödkappa från AvAvAv. Boots från Rizzo.

Dolores: Jeans och t-shirt från Line of Oslo. Örhängen från Glitter. 

Randig kappa från Woorich, ljusblå Moonboot, väska från Jean Reborn. Halsduk från Sätila

Agnes: Byxor och stickad topp från Stylein. Örhängen från Glitter.

Kamelfärgad kappa från Stylein, svarta cowboy boots från Rizzo 

Thumandi: Svart polo och byxor från AvAvAV.

Röd kappa från NAND. Sneakers från Lacoste

Dolores: Jeans och t-shirt från Line of Oslo. Örhängen från Glitter. 

Kappa med avtagbara detaljer från Coatally. Leomönstrade stövletter från Rizzo.

Agnes: Byxor och stickad topp från Stylein. Örhängen från Glitter.

Leomönstrad kappa från Ugg, skor från Rizzo 

Thumandi: Svart polo och byxor från AvAvAV. Svart kappa från Nygårds Anna. Skarf med reflex samt armreflex från "Smart in the Dark". Skor från UGG

Dolores: Jeans och t-shirt från Line of Oslo. Örhängen från Glitter. Kort puffjacka från Brixtol. Guldfärgade stövletter från Karl Lagerfeldt. Gul mössa i handen från Sätila. 

Agnes: Byxor och stickad topp från Stylein. Örhängen från Glitter.

Vit poncho från Cape Sweden, svarta sneakers från Rizzo

Thumandi: Svart polo och byxor från AvAvAV.

Rosa kappa från Line of Oslo. Svarta skor från UGG. Lila halsduk från Sätila. 

Dolores: Jeans och t-shirt från Line of Oslo. Örhängen från Glitter. 

Röd, lång dunkappa från Parajumpers. Bruna skor från Moonboot

Agnes: Byxor och stickad topp från Stylein. Örhängen från Glitter.

Orange puffjacka från Didriksson, blanka skor från Rizzo.

Thumandi: Svart polo och byxor från AvAvAV.

Mörkblå fuskpäls från DryLake. Väska från Jencic.com Stövletter från Filippa K. 

Frida har jacka från Line of Oslo, röd topp från Stylein, jeans från Whyred, Boots från Twist & Tango och örhängen från Sophie by Sophie

Filosofiska salongen: Vad är ett gott samhälle?

Det är snart presidentval i USA. Ett val som delar det amerikanska folket. Det här väcker tankar och frågor om hur man bygger ett gott samhälle? Vad är ett gott samhälle? Filosofen Karim Jebari och författaren Martina Montelius gästar Filosofiska salongen.

Forskaren: Därför är fladdermöss så viktiga

Genom historien har förutsättningarna för liv på jorden förändrats, men en sak har varit samma i miljontals år – skiftningen mellan dag och natt. Nu håller människans instinktiva rädsla för mörker, i kombination med genombrottet för de billiga led-lamporna, på att rubba den rytmen. Fladdermusforskaren Johan Eklöf slår ett slag för natten i sin nya bok "Mörkermanifestet".

Jörn Donners son Otto: ”Pappa beskrev mig som ett misstag”

Vad händer när våra allra närmaste relationer ställs på sin spets och bryts - hur blir livet om man blir avvisad redan som barn? Otto Gabrielsson skrev ett avskedsbrev till sin far Jörn Donner men fortsatte ändå att längta efter hans kärlek.

TikTok-tvillingarna vill varna yngre – ”Unga ska säga nej till tobak”

Tvillingarna Iza och Elle Cryssanthander har miljontals följare världen runt på sina sociala medier och är extremt stora på plattformen TikTiok. Nu vill de använda sin makt och sin plattform till att varna för hur lätt unga kan luras in i ett nikotinmissbruk genom vilseledande reklam och lockande godissmaker som Hubba-bubba och hallonlakrits.

Så mycket kroppsvätskor gör vi av med under en livstid: ”Enorma mängder”

Över 20 000 liter svett. Så mycket producerar var och en av oss under en hel livstid. Professor Ulf Ellervik har koll på våra kroppsutsöndringar och varför de är så livsviktiga för oss. Hur mycket snor tror du att vi producerar under livet? Eller hur stor mängd sperma tror du att en man producerar under en livstid?

Författaren Ola Larsmo om den lilla människan som hjälte

”Översten” är en dramatisk historia - med verklighetsbakgrund - om svenska invandrare i Amerika, om människor som sökte ett bättre liv där borta men som ofta hamnade i en än djupare misär. Författaren Ola Larsmo berättar om den lilla människan som hjälte.

Kändistränaren om stökiga uppväxten: ”Slogs mycket”

Efter många år som Biggest Loser-coach och kändistränare berättar Mårten Nylén om känslorna kring att vara adopterad, om åren som stökig destruktiv slagskämpe och hur han själv vände sitt liv och valde en annan väg - att jobba som stuntman, livvakt och senare med träning och hälsa.

Så tränar du dina lungor efter covid-19

Så tränar du dina lungor och din andning efter Covid-19. Operasångaren och andningscoachen Emilia Feldt visar övningar för att optimera både andning och stämband. Anja L Sundberg var sjuk i 3 månader. Christopher låg i respirator 6 dygn. Båda har tappat styrka och kondition under sjukdomsperioden. Personlige tränaren Michael Angress hjälper dem att få krafterna tillbaka.