Så mycket bättre

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Makalösa tolkningar, känslosamma berättelser och kreativa upptåg väntar när några Sveriges mest folkkära artister samlas för en sommar utöver det vanliga.

Linneas feministiska låt "Småtjejer" hyllas brett

Linnea Henriksson gör om Stors låt "Svartskallar" till den feministiska låten "Småtjejer" som hyllas av både tittare och kritiker.

Under rapparen Stors dag i lördagens Så mycket bättre får vi bland annat höra Linnea Henrikssons variant på "Svartskallar". Hon döper om den till "Småtjejer" och hennes text handlar om orättvisorna i samhället och den feministiska kamp hon driver. 

I andra versen rappar hon: Det ska bli bättre för min lillasyster. Men våran storebror, hans polare, de är inte feminister. De har råd och verkar vinna på att skita i. Så länge en kvinna är bunden är ingen av oss fri!

Låten har hyllats enormt både i sociala medier och i press. Ett klipp med låten har fått 138 delningar och nästan lika många kommentarer på SMB:s facebooksida. På Linnea Henrikssons instagramkonto har låtklippet fått över 3500 likes och 491 kommentearer, och på SMB:s instagram över 1400 likes och närmare 80 kommentarer. Låten hyllas även under hashtaggen #småtjejer

Aftonbladets Markus Larsson ger låten 4 plus med motiveringen: "Rytmen från originalet finns kvar i bakgrunden. Det låter som att två samurajer bråkar med dragna svärd. Resten är Henrikssons skapelse. Ett politiskt brandtal förklätt till P3-pop."

Även Expressens Maria Brander ger låten 4 getingar och skriver "Henriksson är den enda som har vågat sig på lite rap, och hon gör det förvånansvärt bra! ”Svartskallar” har blivit metoo-låten ”Småtjejer”, och när Henriksson når till sitt förlösande avgrundsvrål går det rätt in i själen. Lätt kvällens bästa tolkning! "

Se hela avsnittet på TV4 Play >>

Loreen - Du är min man

Loreen tolkar Helen Sjöholm/Benny Andersson - Du är min man i Så mycket bättre 2020.

Loreen - Alice

Loreen tolkar Plura/Eldkvarn - Alice i Så mycket bättre 2020.

Ana Diaz - Regnet

Ana Diaz tolkar Newkid - Jag gråter bara i regnet i Så mycket bättre 2020.

Newkid - Starkare

Newkid tolkar Ana Diaz "Starkare" i Så mycket bättre 2020.