Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

William Strid åkte ut i kvartsfinalen av Idol 2018

- Jag ska komma ihåg att jag kom till topp 5 och det är stort, säger William Strid direkt efter utslagningen.

Nu börjar det dra ihop sig inför den stora Idol-finalen i Globen den 7:e december. I kvällens kvartsfinal sjöng idolerna två låtar var. Första ronden var temat "svenska musikexporter" och i den andra ronden sjöng Idolerna kärlekslåtar som de tillägnade en, för dem, speciell person. Den som tvingades lämna i slutet av kvällen blev William Strid. 

- Jag känner att jag har utvecklats jättemycket i det sociala, säger William Strid. 

I kvällens program avslöjades också en stor chocknyhet inför nästa veckas semifinal. Läs mer om den nyheten här.

Idol är tillbaka nästa fredag 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.