Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

CHOCKEN: Ändrade spelregler till semifinalen av Idol 2018

I nästa veckas semifinal kommer två idoler tvingas lämna tävlingen, det är första gången det händer i Idols historia.

Under kvartfinalens resultatshow släpptes en chocknyhet: Det finns bara två platser i finalen. Det innebär att två personer kommer tvingas lämna tävlingen under nästa veckas semifinal.

- Skit man vill inte åka så nära, säger Kadiatou Holm Keita i Idol Extra om nyheten.

De som kommer göra upp om de två finalplatserna är Sebastian Walldén, Bragi Bergsson, William Segerdahl och Kadiatou Holm Keita.

Vill du heja fram din favorit och uppleva en historisk Idol-kväll på plats i studion under semifinalen? Köp din biljett här.

Semifinalen av Idol 2018 sänds på fredag 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.

Affe Hagström lämnar Idol

Deltagaren Affe Hagström har valt att lämna Idolsäsongen. Hör han berätta själv om varför.

Idolpodden del 3: "Låt Herman va!"

Gry Forssell gästar Idolpodden med Alex och Nikki denna vecka. Det pratas självkritik, Idoljuryns makt och om livbojen någonsin kommer att användas.