Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

CHOCKEN: Ändrade spelregler till semifinalen av Idol 2018

I nästa veckas semifinal kommer två idoler tvingas lämna tävlingen, det är första gången det händer i Idols historia.

Under kvartfinalens resultatshow släpptes en chocknyhet: Det finns bara två platser i finalen. Det innebär att två personer kommer tvingas lämna tävlingen under nästa veckas semifinal.

- Skit man vill inte åka så nära, säger Kadiatou Holm Keita i Idol Extra om nyheten.

De som kommer göra upp om de två finalplatserna är Sebastian Walldén, Bragi Bergsson, William Segerdahl och Kadiatou Holm Keita.

Vill du heja fram din favorit och uppleva en historisk Idol-kväll på plats i studion under semifinalen? Köp din biljett här.

Semifinalen av Idol 2018 sänds på fredag 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!