Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Här är Idolerna som tävlar i Melodifestivalen 2019

Nu är artisterna till Melodifestivalen 2019 släppta och i startfältet finns, i vanlig ordning, många tidigare Idol-deltagare.

Båda Idol-vinnarna Lisa Ajax och Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen tävlar om att få representera Sverige i Eurovision Song Contest i maj. Liamoo kommer dessutom att sjunga duett med Hanna Ferm, som 2017 knep en andraplats i Idol. Paret gjorde succé då de sjöng Ariana Grandes ”Love me harder” under Hannas medverkan. Se den hyllade duetten här!

Andra Idoler som man kommer få se är Rebecka Karlsson som kom tvåa 2016, Zeana som tog sig till topp 12 2016, och även Anna Bergendahl som 2008 kom på en femteplats i Idol för att sedan vinna Melodifestivalen 2010.

Vi önskar dem ett stort lycka till!

GÖTEBORG, 2 februari – Deltävling 1
Artist: Anna Bergendahl 
Låt: Ashes To Ashes
Låtskrivare: Thomas G:son, Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Anna Bergendahl

Artist: Zeana feat. Anis Don Demina
Låt: Mina bränder 
Låtskrivare: Thomas G:son, Jimmy Jansson, Anis Don Demina, Pa Moudou Badjie, Robin Svensk

MALMÖ, 9 februari – Deltävling 2
Artist: Hanna Ferm & Liamoo
Låt: Hold You
Låtskrivare: Jimmy Jansson, Fredrik Sonefors, Hanna Ferm, Liam Pablito Cacatian Thomassen

LEKSAND, 16 februari – Deltävling 3
Artist: Rebecka Karlsson
Låt: Who I Am
Låtskrivare: Rebecka Karlsson, Anderz Wrethov, Henric Pierroff

LIDKÖPING, 23 februari - Deltävling 4
Artist: Lisa Ajax
Låt: Torn 
Låtskrivare: Isa Molin 

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!