Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Tittarnas val - så avgör du vad din favorit sjunger i finalen av Idol 2018

Nu har du chansen att vara med och påverka vad din favorit kommer att sjunga i Globen den 7:e december. Här hittar du information om hur du är med och avgör!

(OMRÖSTNINGEN ÄR NU AVSLUTAD) 

Det är dags för final och även i år har du som tittare möjlighet att påverka vilka låtar som kommer att framföras under programpunkten "Tittarnas val". Röstningen sker på TV4 Play och i Idols sociala medie-kanaler (läs hur nedan) och pågår under 24 timmar med start lördag 1/12 kl 09:00 och avslut söndag 2/12 kl 09:00. 

Sebastian Walldéns låtar som du kan välja mellan är Back to Black som fick Kishti att jubla och Love on the Brain som har hyllats på sociala medier. När det kommer till Kadiatou Holm Keitas framträdanden så kan du rösta på antingen Irreplaceable som fick Alexander Kronlund att känna ett "Kadiatou-rus" eller Say Something som fick Idol-studion i tårar. 

Så här röstar du på dom olika kanalerna: 

Snapchat @tv4idol - skärmdumpa framträdandet du vill se i Globen 

TikTok @tv4idol - kommentera emojin för det framträdande du vill se i Globen 

Instagram @tv4idol - rösta på det framträdandet du vill se igen via vår Insta Story 

Facebook @tv4idol - klicka i framträdandet du vill se igen i vår omröstning 

Twitter @tv4idol - klicka i framträdandet du vill se igen i vår omröstning 

TV4 Play - titta på och dela framträdandet du vill se igen 

Resultatet kommer att sammanställas och redovisas under måndagen den 3/12! 

Finalen sänds fredagen den 7:e december kl 20:00 på TV4, TV4 Play och C More! 

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Sandro Cavazza gästar Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.