Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Tittarnas val - så avgör du vad din favorit sjunger i finalen av Idol 2018

Nu har du chansen att vara med och påverka vad din favorit kommer att sjunga i Globen den 7:e december. Här hittar du information om hur du är med och avgör!

(OMRÖSTNINGEN ÄR NU AVSLUTAD) 

Det är dags för final och även i år har du som tittare möjlighet att påverka vilka låtar som kommer att framföras under programpunkten "Tittarnas val". Röstningen sker på TV4 Play och i Idols sociala medie-kanaler (läs hur nedan) och pågår under 24 timmar med start lördag 1/12 kl 09:00 och avslut söndag 2/12 kl 09:00. 

Sebastian Walldéns låtar som du kan välja mellan är Back to Black som fick Kishti att jubla och Love on the Brain som har hyllats på sociala medier. När det kommer till Kadiatou Holm Keitas framträdanden så kan du rösta på antingen Irreplaceable som fick Alexander Kronlund att känna ett "Kadiatou-rus" eller Say Something som fick Idol-studion i tårar. 

Så här röstar du på dom olika kanalerna: 

Snapchat @tv4idol - skärmdumpa framträdandet du vill se i Globen 

TikTok @tv4idol - kommentera emojin för det framträdande du vill se i Globen 

Instagram @tv4idol - rösta på det framträdandet du vill se igen via vår Insta Story 

Facebook @tv4idol - klicka i framträdandet du vill se igen i vår omröstning 

Twitter @tv4idol - klicka i framträdandet du vill se igen i vår omröstning 

TV4 Play - titta på och dela framträdandet du vill se igen 

Resultatet kommer att sammanställas och redovisas under måndagen den 3/12! 

Finalen sänds fredagen den 7:e december kl 20:00 på TV4, TV4 Play och C More! 

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.

Affe Hagström lämnar Idol

Deltagaren Affe Hagström har valt att lämna Idolsäsongen. Hör han berätta själv om varför.

Idolpodden del 3: "Låt Herman va!"

Gry Forssell gästar Idolpodden med Alex och Nikki denna vecka. Det pratas självkritik, Idoljuryns makt och om livbojen någonsin kommer att användas.