Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Allt du behöver veta inför finalen av Idol 2018

Nu är det dags att utse vem av Kadiatou Holm Keita och Sebastian Walldén som blir Idol 2018! Nedan hittar du all info du behöver veta om vad som händer på finaldagen den 7 december.

Årets höjdpunkt är här! Det har blivit dags för den sprakande Idol-finalen. Det kommer bjudas på en fullspäckad kväll och show! Här hittar du info om allt från hur du hänger med på röda mattan-mingel till var du ser första intervjun med vinnaren av Idol 2018. 

Låtarna:
I finalen sjunger idolerna tre låtar var. Här kan du läsa mer om låtarna och finalens teman.


Gästartist:
Gästartist under den avgörande kvällen är ingen mindre än världsstjärnan Zara Larsson


Försnack:
Finalkvällen börjar redan vid 18.40 med ett försnack live på Idols Facebooksida (tv4idol). Det är förra årets deltagare Magnus Schönberg som kommer leda dig genom alla förberedelser inför finalkvällen. Träffa kändisar på röda mattan, häng med backstage, ställ frågor till finalisterna och känn pulsen inne i Globen. 


Vinnarlåt:
Årets vinnarlåt heter "Everything" och är skriven av Lina Hansson, Cassandra Ströberg, Clara Mae & Kris Eriksson. Låten handlar om att våga drömma och att dela med sig av sina känslor, tankar och erfarenheter. 


Här är tiderna du behöver ha koll på: 

18:40-19.30 Försnack på Idols Facebook (tv4idol). Livesändningen leds av Magnus Schönberg

20:00-21:30 Direktsändning från Globen i Stockholm på TV4 & TV4 Play

22:25-22:45 Resultatshow på TV4 & TV4 Play

22:45-23.10 Idol Extra på TV4 & TV4 Play

För dig som är på plats i Globen under finalen kommer det vara fullspäckad underhållning även i pauserna då bland annat topp 13 kommer uppträda.

Vill du vara med i Globen när Idol-vinnaren koras? Köp din biljett här.

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.