Extern länk
Början på sidans innehåll

I huvudet på Gunde Svan

I huvudet på Gunde Svan

Gunde Svan träffar Sveriges främsta idrottare för att ta reda på hur man blir bäst. Genom att utmana dem i en tuff och prestigefylld duell i deras egen sport hoppas han på att knäcka hemligheten bakom deras prestationer. Gunde Svan träffar Sveriges främsta idrottare för att ta reda på hu...

Stjärntätt och närgånget i nya säsongen av I huvudet på Gunde Svan

I den nya säsongen av i Huvudet På Gunde Svan får tittarna komma nära idrottshjältar som hockeylegendaren Börje Salming och fotbollsikonen Pia Sundhage.
Det kristallen-belönade programmet har säsongspremiär i januari 2019 på TV4.
- Det här är ett program som ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram emot den nya säsongen, säger Gunde Svan.

Uppdaterad:Publicerad:

Gunde Svan ger sig återigen iväg för att träffa fler av våra största idrottare. I djupa, närgångna och underhållande samtal går Gunde till botten med vad som gör vissa idrottare så framgångsrika. På sitt eget, lite charmigt, nördiga sätt tar han reda på vad som krävs för att kasta sig in i ringen mot världens bästa fighters, styra en över 500 kilo tung häst mellan hinder höga som en vuxen person, och att leda ett av världens främsta landslag. På ett avskalat och enkelt sätt ser han också till att hylla och tacka de idrottare han träffat för alla spännande ögonblick, skratt och tårar.

I den fjärde säsongen av I huvudet på Gunde Svan får tittarna följa med Gunde när han spenderar tid med hockeylegendaren Börje Salming, fotbollsikonerna Pia Sundhage och Thomas Brolin, MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson, Sveriges främsta kvinnliga höjdhoppare genom tiderna, Kajsa Bergqvist, samt tvåfaldige Jerringprisvinnaren Peder Fredricsson.

- Jag är otroligt spänd på att träffa dessa fantastiska idrottare och gå in djupare på vad som egentligen ligger bakom deras framgångar. I år har vi ett ännu större fokus på att komma närmare intervjupersonen och bland annat följer vi med Börje Salming till Toronto för att ta redo på hur uppskattad han egentligen är i vad som kallas för hockeyns huvudstad, säger Gunde Svan.

Alla deltagare i säsong 4:

Alexander ”The Mauler” Gustafsson: MMA-fightern Alexander Gustafsson är en av Sveriges främsta kampsportare genom tiderna. ”The Mauler” går i slutet av december en match om världsmästarbältet i UFC i lätt tungvikt mot Jon Jones.

Börje Salming: En av både Sveriges och världens bästa ishockeyspelare genom tiderna. Börje Salming blev 1996 den förste svenske ishockeyspelaren att bli invald i Hockey Hall of Fame. Backlegendaren har även sin tröja nummer 21 hissad i taket hos Toronto Maple Leafs, efter sina 16 år i klubben.

Kajsa Bergqvist: Med EM- och VM-guld både inomhus och utomhus, samt ett OS-brons, anses Kajsa Bergqvist som Sveriges främsta höjdhopperska genom tiderna. Hon innehar dessutom världsrekordet inomhus för damer på 2,08 och det svenska rekordet utomhus för damer på 2,06.

Peder Fredricson: Med individuellt EM-guld 2017 och OS-silver 2016 är Peder Fredricson Sveriges just nu främsta ryttare. Så sent som i september var han dessutom en av de ryttarna som var med och tog VM-silver i lag. Fredricson har under de senaste två åren vunnit Jerringpriset för årets bästa svenska idrottsprestation.

Pia Sundhage: Hon anses som en av svensk damfotbolls allra största genom tiderna. Pia Sundhage har utöver en fantastisk spelarkarriär, även vunnit två OS-guld (USA) och ett OS-silver (Sverige) som förbundskapten. Hon blev 2003 invald som första kvinna i svensk fotbolls Hall of Fame och fick ta emot Fotbollskanalens hederpris på Fotbollsgalan 2017.

Tomas Brolin: Han var en av bronshjältarna under VM 1994, han vann både Cupvinnarcupen och Uefacupen med Parma på 1990-talet och han har fått ta emot Guldbollen två gånger. Tomas Brolin rankas som en av Sveriges främsta fotbollsspelare genom tiderna efter sina fantastiska insatser både för sina klubblag, samt det svenska landslaget.

I huvudet på Gunde Svan har säsongspremiär i januari på TV4.

Relaterat