Extern länk
Början på sidans innehåll

Grammisgalan

Årets bästa musikprestationer firas med pompa och ståt i den svenska Grammisgalan. Det blir en stjärnsprakande afton fylld av exklusiva uppträdande och hemliga gäster samtidigt som de prestigefyllda grammisstatyetterna delas ut.En glammig och stjärnspäckad afton där Sveriges bästa artister koras.

TV4 Play sänder Grammisgalan 2019

Den 7 februari 2019 är det dags för Grammisgalan 2019 som för första gången äger rum på Annexet i Stockholm. Galan livesänds på TV4 Play och leds av komikern Daniel Hallberg och artisten Rennie Mirro. I år bjuds även Sveriges alla musikälskare in för att se galan live på TV4 Play med start klockan 19.30.

Uppdaterad: Publicerad:

I år bjuds Sveriges alla musikälskare in för att se galan live på TV4 Play med start klockan 19.30.

- ”Vi och våra tittare älskar musik. Det känns självklart och bra att TV4 Play är med och tillgängliggör galan för svenska folket och bidrar till att hylla alla duktiga kreatörer inom den svenska musikindustrin!” säger Cem Yeter, biträdande kanalchef på TV4. 

Peter Jöback och Molly Sandén uppträder

Grammisgalan gästas av flertalet av Sveriges mest aktuella artister, bland annat Så mycket bättre-stjärnan Albin Lee Meldau och andra artister som Molly Sandén, Peter Jöback och ”Vargas & Lagola” – duon bestående av Vincent Pontare och Salem Al Fakir. 

- ”Det är en ära att få leda Grammis och att få dela kvällen med resten av människorna i vårt fantastiska musiksverige”, säger programledare Rennie Mirro. ”Ja, det är en ärofylld uppgift vi har framför oss, det ska bli jättekul”, fortsätter Daniel Hallberg.

Rennie Mirro är en av landets största och mest meriterade musikalartister. Mirro har under sin 30-åriga karriär tilldelats flertalet priser, bland annat dubbla Guldmasker för bästa manliga huvudroll för både musikalen ”Grease” och ”Singin’ In The Rain”. Med ursprung i den klassiska baletten har Rennie Kungliga Operan som sin hemmascen, och har även dansat på de största scenerna runt om i Europa. Som etablerad skådespelare har han även varit frekvent återkommande i stora svenska tv-serier såväl som i långfilm. 

Daniel blev känd på Instagram

Daniel Hallberg slog igenom med sina sketcher på Instagram för knappt tre år sedan. Sedan dess har han turnerat Sverige runt med en scenföreställning tillsammans med Kristian Luuk, synts i flertalet tv-program samt har haft en uppmärksammad roll i filmen ”The Square” av Ruben Östlund. I höst är han aktuell med en talkshow tillsammans med parhästen Luuk. 

Tillsammans leder dom kvällens 22 prisutdelningar och kommer erbjuda publiken på plats och tittarna, kvick underhållning med både stil, värme och humor – varvat med underhållande uppträdanden.

Nytt för i år är att TV4 sänder hela galan live på TV4 Play med start klockan 19.30.