C More & TV12 förvärvar exklusiva sändningsrättigheter till anrika golftävlingen the Masters

Världens kanske största golftävling och årets första major fortsätter att visas på C More.
The Masters kommer under 2019 och framåt att sändas exklusivt på C More, Sportkanalen och TV12.
- Det finns inget större än the Masters i golfsammanhang. Dessutom är det en av årets absolut bästa TV-sportupplevelser, alla kategorier, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More.

2019 kommer den klassiska golftävlingen the Masters på Augusta National Golf Club i Georgia, USA, för första gången att sändas helt exklusivt på TV12 och C More. The Masters är en del av C Mores storsatsning på golf i världsklass. Sedan tidigare har C More exklusiva sändningsrättigheter till PGA-touren till och med 2021.

- Vi är stolta över förtroendet att få sända allt från the Masters helt exklusivt på C More, Sportkanalen och TV12. Vi kommer som vanligt att göra en heltäckande inramning med alla tänkbara feeder på C More och dessutom sända stora delar av huvudsändningen på TV12, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More.

The Masters 2019 spelas 11-14 april och sänds exklusivt på TV12, Sportkanalen och C More. Huvudsändningen kommer under samtliga fyra speldagar att sändas både på TV12 och C More. Utöver det kan tittarna som har C More, genom olika sändningar, njuta av dramatiken och spänningen från bland annat Featured Groups och världsberömda Amen Corner.

Därtill spelas också Augusta National Women’s Amateur, en helt ny tävling som Augusta National arrangerar, där de bästa amatörerna i världen gör upp om titeln. Däribland sex stycken svenskor. Tävlingen spelas 3-6 april och finalrundan den 6 april sänds exklusivt på Sportkanalen och C More.

Så sänds the Masters:

• Huvudsändningen
Huvudsändningen följer spelet under alla hål samt de flesta spelarna och i synnerhet ledarna med utmanare.
 
• Featured Groups
En extrasändning som följer en grupp utvalda toppspelare under en hel runda. Spelarna som valts ut till Featured Groups offentliggörs några dagar före tävlingens början.
 
• Amen Corner 
Denna sändning följer allt på hål 11, 12 och 13 som kallas Amen Corner och är världsberömda, eftersom the Masters ofta avgörs här. 
o Hål 11 är ett otroligt svårt och långt par 4 med en förrädisk green. 
o Hål 12 är ett kort hål, men har en svårberäknad vind och en green som endast är 3 meter djup på sin smalaste punkt.
o Hål 13 är ett kort men tekniskt par 5 där allt mellan eagle och dubbelbogey är troligt. 
 
• Hål 15 och 16 Live
En extrasändning där tittarna får följa allt som händer på hål 15 och hål 16. 
o Hål 15 är ett par 5 med damm framför green, så likt hål 13 är allt mellan eagle och dubbel bogey sannolikt. 
o Hål 16 är ett korthål där vinden är en faktor och där Tiger sänkte sin fantastiska chip 2005.

Succé för systrarna Öberg

Det blev ny svensk succé i finska Kontiolax för de svenska damerna. Hanna Öberg vann torsdagens sprint och fick dessutom dela pallen med lillasyster Elvira.

Frölunda kollapsade totalt mot Växjö

Serieledande Frölunda är inne i en rejäl formsvacka. På tisdagen kom tredje raka förlusten och dessutom blev det storstryk borta mot Växjö.

Helsingborg degraderas - då avgår ordföranden

Helsingborgs IF har trillat ur allsvenskan.
I samband med det avgår ordförande Krister Azelius.
- Just nu ser jag ingenting annat än mörker, säger Azelius till Fotbollskanalen.

Grosjean tackar nya skyddet efter kraschen

Söndagens Formel 1-lopp i Bahrain inleddes med en otäck olycka där den franske föraren Romain Grosjeans bil klövs i två delar och fattade eld.

Friare Westlund redo för hett svenskt möte

Under lördagskvällen avgörs det som kallats "det största svenskmötet genom tiderna" i MMA. En skadefri Adam Westlund ställs mot Tobias Harila, vilket är huvudnumret på "Superior Challenge".

Villas-Boas: "Pensionera nummer 10"

Marseille-tränaren André Villas-Boas önskar att tröjnummer 10 pensioneras i hela fotbollsvärlden som en hyllning till avliden Diego Maradona.


Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.