Stjärnornas stjärna

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Nu drar Stjärnornas stjärna 2019 igång!

TV4:s stora direktsända lördagsunderhållning Stjärnornas stjärna är tillbaka med en andra säsong med start den 16 mars.

I Stjärnornas stjärna gör etablerade artister upp i en ny musikgenre varje vecka. De tar sig an kända hits från helt andra musikstilar än vad de är vana vid. Tittarna avgör vem som gör det bäst och vem som i slutet av säsongen koras till Stjärnornas stjärna. I första programmet denna säsong ska artisterna utmanas i klassiska hårdrockshits, med tyngdpunkt i det härliga 80-talet. Därefter kan tittarna se fram emot lördagar med bland annat opera, hip hop, latin och svenskt dansbandstema.

I denna stjärnspäckade säsong som leds av Petra Mede tävlar Plura, Shirley Clamp, Mariette, Jakob Samuel, Andreas Weise, Renaida, Andreas Lundstedt och Peter Larsson.

Expertpanelen med välrenommerade musikjournalisten Jan Gradvall, känd bland annat som popprofessorn i TV4:s Nyhetsmorgon, har i år fått sällskap av sångpedagogen, artisten och Idoljurymedlemmen Kishti Tomita. De kommer att ge tittarna och de tävlande insikter i genrens historia, vilka sångmässiga utmaningar som genren präglas av, samt ge feedback på artisternas framträdanden. Varje vecka gästas programmet även av en genreexpert som coachar och peppar artisterna genom sina utmaningar.

Med Petra Mede i spetsen kommer tittarna bjudas på en fartfylld, rolig och rafflande musikfest varje lördagskväll. TV4 kan utlova en spännande vår när artisterna ger sig på allt från hiphop till heavy metal, och med hjälp av Kishtis och Gradvalls expertis kommer tittaren också lära sig mer om vad som gör varje genre så speciell och varför varje ny genre är en utmaning.

Jessica Andersson lämnar Stjärnornas stjärna veckan innan semifinal

I lördagens Stjärnornas stjärna blev det en dubbel utmaning för artisterna då de tolkade två genres under samma kväll; country och visa. Jessica Andersson framförde bland annat en rörande tolkning av Marie Fredrikssons "Tro", men tyvärr räckte det inte hela vägen och hon fick lämna tävlingen.

Mapei lämnar Stjärnornas stjärna efter operakvällen

Ikväll blev det finstämt i Stjärnornas stjärna då programmet bjöd på en kväll på operan med allt från italienska till tjeckiska toner. Mapei framförde en vacker tolkning av Ave Maria, men tyvärr räckte det inte hela vägen.