Extern länk
Början på sidans innehåll

Stjärnornas stjärna

Stjärnornas stjärna

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkn...

Möt årets artister i Stjärnornas stjärna

I årets säsong av Stjärnornas stjärna ser vi åtta nya artister som representerar alla möjliga olika musikgenres.

Uppdaterad: Publicerad:


Bredd och djup är ledordet när vi tittar på startfältet för årets säsong av Stjärnornas stjärna. Här är de åtta deltagarna!

Andreas Lundstedt
Sveriges discokung Andreas Lundstedt började sin karriär i gruppen Stage Four - tillsammans med Peter Jöback, Lizette Pålsson och Lisa Nilsson. Men det är från gruppen Alcazar vi känner honom allra bäst. Under 20 år spelade bandet tillsammans innan de gjorde sin avskedsföreställning på nyårsafton 2018. Andreas har medverkat i nio Melodifestivaler. 

Andreas Weise
Andreas Weise inspirerades tidigt av ikoniska artister som Frank Sinatra och Stevie Wonder. Genombrottet kom i Idol 2010, där han slutade på femte plats. Sedan dess har Andreas släppt nio egna singlar, medverkat i Let’s Dance och en rad andra underhållningsprogram samt turnerat med Christer Sjögren.

Jakob Samuel
Jakob Samuel har varit hårdrockare sedan tonåren. Bakom trummorna i Yale Bate vann Jakob rock-SM 1988 - men det är som frontman och sångare i The Poodles vi känner honom bäst. Med låten “Night of passion” tog de sig till finalen i Melodifestivalen 2006. Nu satsar Jakob Samuel på solokarriären.

Mariette
Det var punk och grunge som väckte Mariettes musikintresse till liv hemma i skånska Harplinge. Men trots ett förflutet i rockband och med garderoben full av el-gitarrer är det nu pop som gäller. Bland hennes största hits kan nämnas “Don’t stop believing”, “A million years” och “For you” som alla har tagit sig högt upp på topplistorna.

Peter Larsson
Peter Larsson är lastbilschauffören som blev dansbandskung. I snart 18 år har Peter Larsson och hans band Larz-Kristerz fått de svenska folkparkerna att gunga. Med populära hits och iögonfallande outfits är de idag ett av Sveriges mest eftertraktade dansband - prisade med såväl Grammis som Guldklavar. Genombrottet fick de med Dansbandskampen på SVT.

Plura
Plura Jonsson slog igenom på 70-talet i gruppen Eldkvarn. Med ikoniska låtar som “Fulla för kärlekens skull”, “Pojkar pojkar pojkar” och “Kärlekens tunga” har rockpoeten från Norrköping en given plats i den svenska musikhistorien. Sent i sin karriär har han dessutom blivit en av våra mest uppskattade tv-kockar.

Renaida
Renaida föddes i Tanzania men kom till Sverige och Nyköping som tvååring. Och med musikgymnasium, Idol, Melodifestivalen och musikalen Aladdin i ryggen är hon idag den kanske klarast lysande stjärnan på den svenska soulhimlen.

Shirley Clamp
Shirley Clamp är en av våra mest älskade och folkkära artister. Bland hennes mest populära låtar kan nämnas “Min kärlek” och “Att älska dig” som båda tagit sig till final i Melodifestivalen. Shirley Clamp har även varit programledare i SVT, turnerat med Rhapsody in Rock och gjort julshower med vännerna Sanna Nielsen och Sonja Aldén.

Programmet visas åtta lördagar klockan 20.00 på TV4 Play och TV4 med start den 16 mars.