Extern länk
Början på sidans innehåll

Talang

Talang

Här dammsuger vi Sverige på häpnadsväckande begåvningar i jakt på Sveriges nästa stora talang. I juryn finns en färgstark kvartett med olika personligheter och åsikter. Allt för att hitta landets vassaste och mest imponerande underhållare!Här dammsuger vi Sverige på häpnadsväckande begåvningar i jakt på S...

Foto: Foto: Annika Berglund

Finalen är snart här - så röstar du!

Nu är semifinalerna över och det är dags för final!

Uppdaterad: Publicerad:

Final i Talang 2019

Under vintern har talanger runt om i landet ställt sig på den klassiska scenen och bjudit på allt från spektakulär sång och dans, till magi och imponerande minne. Efter två rafflande semifinaler, där totalt 16 talanger tävlade om de åtråvärda finalplatserna, har nu fyra stycken valts ut av svenska folket och juryn. De ska, tillsammans med juryns fyra Golden Buzzers, göra upp om vem som slutligen står som vinnare av Talang 2019.

Årets finalister är:

David Tengblad, 12 år, från Sundbyberg, tog både juryn och svenska folket med storm på sin audition. I förra veckans semifinal var han tillbaka och bjöd på ett grymt dansnummer. Ett nummer så bra att svenska folket valde att skicka honom direkt till den stora finalen.

Bianca Ingrossos Golden Buzzer, tioåriga Eva Jumatate från Kristianstad, sjöng en fantastisk version av låten ”Never Enough” från filmen The Greatest Showman sist vi såg henne på Talangscenen.

Micke Holm, 46, från Piteå, golvade både juryn och svenska folket med sin tolkning av Bondlåten ”Writing’s On The Wall”. Mest berörd blev nog LaGaylia Frazier, som delade ut sin Golden Buzzer och skickade Micke direkt till final.

Sist vi såg Saga Ludvigsson var i den första semifinalen. Tolvåringen från Örby levererade en grym tolkning av Zara Larssons hitlåt ”Ain’t My Fault” och röstades därför vidare av svenska folket.

Tolvåriga Vilgot Michelin från Älvsjö har sedan hans audition bjudit på magiska kortnummer, så pass magiska att juryn inte tvekade en sekund i den första semifinalen – han skulle till final.

Poledansaren Slava Ruza från Stockholm har sedan första gången vi såg honom berört oss med sina sagolika dansnummer. I den andra semifinalen hamnade han i topp tre och valdes slutligen ut av juryn att gå vidare till final.

47-åriga Dan Atholafrån Smedstorp förbluffade alla när han hypnotiserade Talangs programledare Pär Lernström och fick honom att hälsa på en fågel – trots sin fågelfobi. Ett nummer som David Batra uppskattade så pass att han utan tvekan tryckte på sin Golden Buzzer.

Marwin Wallonius, 23 år från Enskede, visade prov på sitt extrema minne under sin audition. Alexander Bard hade bestämt sig för att inte dela ut någon Golden Buzzer i år, men efter Marwins nummer kunde han inte låta bli och skickade honom hela vägen till final.

Finalen av Talang 2019 sänds nu på fredag den 15 mars 20.00 på TV4 Play och TV4.


Hur röstar man?

Under fredagens live-sändningar meddelas det tydligt när telefonslussarna öppnar. Då kommer du se hur du röstar på din favoritdeltagare. Man kan rösta på två sätt, genom att ringa eller genom att SMS:a. Det är endast möjligt att rösta inom Sverige. 

OBSERVERA ATT TELEFONSLUSSARNA INTE ÄR ÖPPNA FÖRE PROGRAMSTART

DAVID TENGBLAD

Tele: 099 – 416 01

David – 72 400

DAN AHTOLA

Tele: 099 – 416 02

Dan – 72 400

SAGA LUDVIGSSON

Tele: 099 – 416 03

Saga – 72 400

SLAVA RUZA

Tele: 099 – 416 04

Slava – 72 400

EVA JUMATATE

Tele:099 – 416 05

Eva – 72 400

VILGOT MICHELIN

Tele: 099 – 416 06

Vilgot – 72 400

MARWIN WALLONIUS

Tele: 099 – 416 07

Marwin – 72 400

MICKE HOLM

Tele: 099 – 416 08

Micke – 72 400