Han blir TV4:s nya USA-korrespondent

Stefan Borg blir TV4:s nya USA-korrespondent.
- Det ska bli jättespännande, säger han.

Stefan Borg är en av Sveriges mest rutinerade utrikeskommentatorer och utrikesreportrar.

Han har bevakat val, revolutioner, konflikter, terrordåd och katastrofer i alla världsdelar sedan mitten av 1980-talet. Under sina tidigare sejourer som USA-korrespondent har han rest i många delstater i USA och Kanada, men bevakade också händelser i ett antal länder i Central- och Sydamerika.

Redan före detta var han den enda svenska journalist som blev ögonvittne till Challenger-katastrofen då rymdskytteln exploderade efter start 1986. Stefan Borg var USA-korrespondent under elfte september-dåden och då George W. Bush startade krigen i Afghanistan och Irak samt bevakade Lewinsky-affären under Bill Clintons tid och Iran-Contras-affären redan under Ronald Reagan. Han rapporterade från slutskedet av valrörelsen 2008 då Barack Obama vann. Stefan Borg har också gjort egna intervjuer med George W. Bush och Jimmy Carter.

-Det ska bli jättespännande att följa en hel valrörelse i Donald Trumps USA, möta hans konkurrenter om presidentposten, hans anhängare och motståndare runt om i landet. Det är genom möten med människor som vi bäst kan hjälpa tittarna förstå vad som händer i detta jätteland som påverkar så mycket i våra svenska liv, säger Stefan Borg.

Tidigare korrespondentuppdrag:

New York 2001-2003 TV4

New York 1998-1999 TV4

Berlin (Östeuropa) 1990-1992 Aftonbladet

New York 1987 Aftonbladet

London 1986 Aftonbladet

Program från TV4