Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Uje Brandelius om starka känslorna i prisregnet: ”Då började jag gråta”

I går prisades årets bästa filminsatser under Guldbaggegalan och den stora vinnaren blev "Spring Uje, spring" som vann galans tyngsta pris för bästa film. Dessutom fick den en guldbagge för bästa manus och bästa manliga huvudroll. Handlingen kretsar kring Uje Brandelius och hans familj - under en period där Uje precis fått besked om att han har Parkinsons sjukdom.

Rymdsten slog ner nära Ådalen: ”Väldigt tillfredställande att hitta stenen”

Den ljusstarka bolid som fick fönsterrutor att skaka och förvandlade natt till dag den 7 november förra året slog verkligen ned och delar av den har nu hittats och bekräftats komma från rymden. Det var 66 år sedan en rymdsten hittats på det sättet, berättar Eric Stempels som är astronom vid Institutionen för fysik och astronomi på Uppsala universitet.

Stal bil - men ångrade sig: “Det var dumt”

En man i Trelleborg anmälde sin bil stulen till polisen under måndagskvällen, men ringde sedan tillbaka för att berätta att biltjuven ångrat sig och lämnat tillbaka bilen oskadd, berättar Axel Pileby i dagens Sverigesvep och menar att man måste ändå gilla en tjuv som ångrar sig.

Skräck-kungens hemska bokprojekt: ”Kommer vara så gott som osäljbar”

Skräckmästaren John Ajvide Lindqvist gjorde succé med romanen ”Låt den rätte komma in”. Nu är han aktuell med nya romanen ”Vänligheten”. Men han tänker redan på nästa projekt. En bok som kommer vara så hemsk att den troligen inte ens går att sälja.

Han har ett av världens fräckaste skägg

Sverigesvepet: Sorsele-bon Niklas Sandqvist har tidigare varit med i en tävling hos P4 Västerbotten, men kammar nu även hem framgångar i världen när han hamnat på topp-12 i den amerikanska tävlingen ”Meanest Beard”.

Han skottar för andra – gratis: "Man är aningen mör"

Sverigesvepet: Mattias Westergren i Umeå har skottat snö gratis åt folk den senaste tiden. Han ville hjälpa till och erbjöd sin snöskottning i sociala medier - både för att komma ut och för att hjälpa till.

Tittarnas bästa snöbilder

Snön vräker ned i delar av landet. Och lite av den har fastnat på bild och skickats in till Efter fem!

Fler förlorar körkortet under pandemin

Sverigesvepet: Nästan 3 900 personer blev av med körkortet i fjol på grund av fortkörning - vilket är en ökning med drygt 800 från 2019. Och polisens analys slår fast att det är på grund av corona.

Skridskoåkaren som blivit superstjärna: ”Jag är lite av en drömmare”

Lägg namnet Nils van der Poel på minnet fram till OS 2022. Van der Poel
blev världsstjärna över natt efter att ha tagit sjunde snabbaste tiden i historien på 10 000 meter och slog därmed flera svenska rekord.
Men träningen tar han chill. Och väljer en helt egen väg till toppen, med bland annat ett två år långt uppehåll från isen.

Program från TV4

Taylorbrödernas pappa i tårar: ”Önskar att alla gör sådana här resor med sina föräldrar”

Tareq Taylor är stjärnkocken som bland annat lagat mat i Nyhetsmorgon frekvent, vunnit kockarnas kamp, synts i Stjärnorna på slottet och driver flera restauranger. Och brorsan Zafer Taylor, som är Malmös enda gondoljär. Tillsammans har de nu klivit in i svenska folkets vardagsrum och hjärtan på ett nytt mycket personligt sätt. Här berättar Tareq om hur tv-programmet "Tareq Taylors matresa" egentligen skulle bli en kulinarisk tripp till den heliga staden Jerusalem tillsammans med deras far Seif. Men att den blev något mycket starkare.