Stjärnornas stjärna

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Andreas Lundstedt fick lämna efter hiphop-avsnittet

Artist nummer två att lämna årets Stjärnornas stjärna blev Andreas Lundstedt, men hade han fått välja själv hade han kunnat fortsätta med det här hela livet.

Shirley Clamp följdes ut ur tävlingen av Andreas Lundstedt, som trots en intensiv version av Missy Elliots "Work it" i lördagens hiphop-utmaning fick lämna Stjärnornas stjärna 2019.

-Jag hade kunnat göra det här resten av livet, sa Andreas till programledare Petra Mede direkt efter tävlingen, men hans framträdanden stannar dessvärre vid tre.

På förhand var alla eniga om att hiphopen var den tuffaste utmaningen hittills, både på grund av obefintlig erfarenhet av att rappa och bristande relation till genren i stort. Men samtliga artister landade på båda fötterna i sina låtval och när Andreas stod kvar med Plura som sista artister var känslan att det kunde ha gått åt vilket håll som helst.

Andreas kan lämna tävlingen med huvudet högt och vi tackar honom för tre fina nummer. Kvarvarande sex artister har nu veckan på sig att finna sig i kommande lördags genre, som är latin!

Se Andreas Lundstedts tre framträdanden i Stjärnornas stjärna:

"Dude looks like a lady"
"Inget stoppar oss nu"
"Work it"

Jessica Andersson lämnar Stjärnornas stjärna veckan innan semifinal

I lördagens Stjärnornas stjärna blev det en dubbel utmaning för artisterna då de tolkade två genres under samma kväll; country och visa. Jessica Andersson framförde bland annat en rörande tolkning av Marie Fredrikssons "Tro", men tyvärr räckte det inte hela vägen och hon fick lämna tävlingen.

Mapei lämnar Stjärnornas stjärna efter operakvällen

Ikväll blev det finstämt i Stjärnornas stjärna då programmet bjöd på en kväll på operan med allt från italienska till tjeckiska toner. Mapei framförde en vacker tolkning av Ave Maria, men tyvärr räckte det inte hela vägen.