Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Niklas Hultberg tvingas lämna Idol

Niklas Hultberg slutade på en åttonde plats i Idol 2020.

Niklas Hultberg tog Idoljuryn med storm när han sökte till Idol i Helsingborg våren 2020. Alla förutom Nikki Amini som han lyckades övertyga i sista rösten.

Tog sig vidare från kvalveckan

I Idols kvalvecka tog han även tittarna med storm och med sin version av Shut up and dance tog han sig till kvalfinalen där han sjöng Himlen är oskyldigt blå. Då stod det också klart att han var en av tretton personer som tog sig till Idols fredagsfinaler.

Gick från klarhet till klarhet

I fredagsfinalerna bevisade han sig ytterligare och gick från klarhet till klarhet enligt Idoljuryn med sina versioner av Chandelier, Svag, Bohemian rhapsody, We are young, och You're the voice. Tittarna lät honom hänga löst några gånger men han klarade sig alltid.

I Idols sjätte fredagsfinal tog resan slut efter att han sjöng Måns Zelmerlöws låt Heroes och det blev ett tårfyllt avsked.

Tackar fansen

- Tack för att ni har röstat vidare mig varje gång. Det trodde jag inte, säger Niklas Hultberg till tittarna och fortsätter, det har varit sjukt kul.

Sedan vänder han sig till sina kompisar.

- Stort tack, säger Niklas Hultberg och fortsätter genom tårarna, ni är jättefina.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Så röstar du i Idols semifinal

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Sandro Cavazza gästar Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.