Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Niklas Hultberg tvingas lämna Idol

Niklas Hultberg slutade på en åttonde plats i Idol 2020.

Niklas Hultberg tog Idoljuryn med storm när han sökte till Idol i Helsingborg våren 2020. Alla förutom Nikki Amini som han lyckades övertyga i sista rösten.

Tog sig vidare från kvalveckan

I Idols kvalvecka tog han även tittarna med storm och med sin version av Shut up and dance tog han sig till kvalfinalen där han sjöng Himlen är oskyldigt blå. Då stod det också klart att han var en av tretton personer som tog sig till Idols fredagsfinaler.

Gick från klarhet till klarhet

I fredagsfinalerna bevisade han sig ytterligare och gick från klarhet till klarhet enligt Idoljuryn med sina versioner av Chandelier, Svag, Bohemian rhapsody, We are young, och You're the voice. Tittarna lät honom hänga löst några gånger men han klarade sig alltid.

I Idols sjätte fredagsfinal tog resan slut efter att han sjöng Måns Zelmerlöws låt Heroes och det blev ett tårfyllt avsked.

Tackar fansen

- Tack för att ni har röstat vidare mig varje gång. Det trodde jag inte, säger Niklas Hultberg till tittarna och fortsätter, det har varit sjukt kul.

Sedan vänder han sig till sina kompisar.

- Stort tack, säger Niklas Hultberg och fortsätter genom tårarna, ni är jättefina.

Anis Don Demina till Idol med nya ”Idolraketen”

PROGRAMINFORMATION
I höst ansluter Anis Don Demina till Idol för att ihop med Pär Lernström leda fredagsfinalerna. Nytt för i år är även nya TV4 Play-programmet ”Idolraketen” där Anis Don Demina ger sig ut på jakt för att hitta talanger som kan gå raka vägen in till den pågående tävlingen om att bli Sveriges nästa stora artist.

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

PROGRAMINFORMATION
TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

** Uppdatering: Ansökan är stängd för denna gång **
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.