Landslagshjälten Lotta Schelin blir expert i TV4:s VM-sändningar

Hon är en av Sveriges mest meriterade fotbollsspelare genom tiderna.
I sommar är Sveriges främsta landslagsmålskytt någonsin, Lotta Schelin, gästexpert under bland annat Sveriges VM-sändningar på TV4.
- Det känns väldigt kul att få vara involverad i fotbollen på ett annat sätt i sommar. Jag känner att det är extra speciellt när det är det första mästerskapet som jag själv inte spelar, säger Lotta Schelin.

88 landslagsmål, OS-silver 2016, VM-brons 2011, tre Champions League-titlar, åtta franska ligatitlar och hela fem Diamantbollar. Lotta Schelin är en av Sveriges absolut största fotbollsspelare genom tiderna. I augusti 2018 tvingades hon avsluta karriären till följd av en nackskada hon ådrog sig under sommaren 2017. Nu är det klart att Schelin kommer att vara expert i TV4:s sändningar under bland annat Sveriges matcher under fotbolls-VM i Frankrike i sommar.

- Vi är grymt glada att Lotta har möjlighet att vara en del av TV4 och C Mores team under VM. Hennes imponerande karriär talar för sig själv och kommer ge tittarna nya perspektiv. Ett perfekt komplement till vår laguppställning, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 och C More.

VM 2019 blir det första mästerskapet för Sveriges del sedan den tidigare svenska lagkaptenen slutade i landslaget efter EM 2017. Nu ska Schelin alltså bedöma sina tidigare lagkamraters och motspelares insatser.

- Det känns speciellt, men jag ska vara ärlig och säga att jag inte tänker på att jag ska bedöma dem, utan jag tänker att jag ska bidra med så mycket av min fotbollserfarenhet som möjligt. Jag har en annan inblick i hur det går till och vad spelarna går igenom, så jag får försöka bidra med det. Jag har bra koll på vad spelarna förväntar sig av sig själva och kommer utan problem kunna ha egna tankar kring det, säger Lotta Schelin.

Att mästerskapet dessutom går i Frankrike, där Schelin bland annat vann åtta ligatitlar med Lyon, tycker hon är extra spännande.

- Jag hade gärna spelat ett mästerskap i Frankrike, men att få följa det som expert passar mig utmärkt. Det känns som att det är bra drag nere i Frankrike redan nu, så jag tror att förutsättningarna för ett fantastiskt mästerskap är goda.

Fotbolls-VM 2019 sänds exklusivt på TV4, TV12, Sportkanalen och C More.

TV4:s laguppställning till fotbolls-VM 2019*:

Anna Brolin
Annica Barsley
Daniel Kristiansson
Frida Nordstrand
Hanna Marklund
Lasse Granqvist
Lena Sundqvist
Lotta Schelin
Malin Swedberg
Olof Lundh
Peter Backe

* Ett antal gäster kommer även att finnas på plats under sändningarna i sommar, bland annat den tidigare förbundskaptenen Pia Sundhage.

Kanadensiskt samarbete sänkte Frölunda

Efter tio raka förluster står nu Linköping på två raka segrar. På tisdagskvällen låg lagets kanadensare bakom bortasegern mot Frölunda i Scandinavium.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Håkan Loob - Sveriges vigaste 60-åring?

I vår intervjuserie "Wikegård vs" har Niklss Wikegård träffat legendaren Håkan Loob hemma i Karlstad. Samtliga Niklas Wikegårds möten finns att se på C More.