Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Inköpslista vårmode med Frida hos Malou

Mode med Frida Zetterström - så stylar du vårens snyggaste shorts och kjolar!

Cornelia i knallrosa sett med shorts, kavaj och skor från And Other Stories.

Lucia i sett med shorts och skjorta från från Twist & Tango, skor från Tamaris, hatt från Mypanamahat.se

Nanna i kjol från Lindex, t-shirt från H&M, sneakers från Ecco

Cornelia i sett från Day Night Cassual, skor från And Other stories

Lucia i makrillmönstrat sett från från Emma & Malena, skor från Ecco

Nanna i randig kjol från Monki, topp från 2nd Day, skor från Stig P, väska från EastPack

Cornelia i sett från Weekday, skor från Tamaris

Lucia i leo-mönstrad kjol från Note du Nord, kofta från Boomerang, skor från Eurosko, väska från Bukvy

Nanna i sett från Åhléns, skor från Deichman

Cornelia i sett från Day Birger Mikkelsen, skor från Marco Tozzi

Lucia i grön skjorta från H&M och gula shorts från Esprit, skor Euroskor

Nanna i kjol från Valerie/MQ och blus med puffärm från We Two Stockholm, skor från Tamaris

Frida i randiga shorts och kavaj från Lexington. Linne från Day och stövlar från Ecco. Örhängen och armband. Jane & Sophie

Därför klarar sig fler som blir sjuka i corona: ”Ska vara aggressiva”

Antalet covid-sjuka och inlagda på sjukhus stiger just nu brant i nästan hela landet. Vi närmar oss siffrorna från i våras när det var som allra värst. Men det är inte lika många som dör nu. Dödligheten på svenska sjukhus har halverats sedan i mars. Överläkaren Johan Styrud om vad vården lärt sig hittills och hur nya rön tillämpas i vården av covid-sjuka. Samtidigt är han tydlig med att alla måste vara försiktiga.

Hundcoachen: Så kommunicerar du med din hund

Hundcoachen Fredrik Steen är en känd tv-profil men det är första gången som han nu berättar om de problem han haft som gjort att han har lättare i umgänget med hundarna än med andra människor. Han pratar om hur man bäst kommunicerar med sin hund, och alldeles särskilt pratar han om den hundras som nu väntas bli på modet efter Joe Bidens tillträde i Vita huset – schäfern!

Ernst Brunner avslutar författarkarriären: ”Har tagit slut”

Ernst Brunner, en av 90-talets mest eftersökta författare, har hållit sig borta från rampljuset under flera år. Nu ger han en sista intervju för att tacka för sig och avsluta sin författarkarriär. Det sista verket blev serien om historiska storheter som nu avslutas med bildhuggaren Tobias Sergel.

Utbildningsministern: Då kan skolorna stänga – ”Tvekar inte”

Utbildningsminister Anna Ekström (S) om de nya distansreglerna på gymnasieskolorna som började gälla i veckan. När kan det bli aktuellt att stänga skolorna helt? Vi har också med oss en lärare från Östra Real om hur det fungerar i praktiken med avstånd och distansarbete.

Stina om systerns kamp mot anorexin: ”Var arg på henne”

När Nanna Helsén var 15 år insjuknade hon i anorexi. Hennes tillstånd blev snabbt livshotande och hon lades in på sjukhus. Kvar hemma fanns lillasyster Stina - med ett alldeles för stort ansvar och en känsla av att vara övergiven. Nu har systrarna skrivit boken ”Välkommen till helvetet” där de tillsammans berättar om vad som hände, med dom själva och familjen under den här tiden.

Skådespelerskan om förbjudna tankarna: ”Stod inte för det”

Tänk er en plats där det är tillåtet att säga förbjudna och lite fula tankar högt - som att man inte älskar sin lilla bebis. Eller ångrar namnet man gav sitt barn. Det är precis vad ”Amningsrummet” på varuhuset NK i Stockholm är. I alla fall i serien med samma namn som just nu sänds på SVT. Där möts fyra kvinnor som alla verkar ha ett gott liv. Men något skaver. Skådespelerskan Alida Morberg, som har en roll i serien, och skaparen av serien Caroline Ringskog Ferrada-Noli diskuterar.

Psykologen: Därför trotsar vissa coronarestriktionerna

”Ställ in!” var budskapet på presskonferensen där regeringen i måndags skärpte coronarestriktionerna. Psykologen Björn Hedensjö pratar om hur vi kan orka genom den tunga och mörka vintern – och om varför somliga känner sig berättigade att göra undantag för just sina egna aktiviteter.

Lotta Schelin om hårda tränaren: ”Extrem mental press”

Lotta Schelin är en av våra mest framgångsrika fotbollsspelare genom tiderna, med 88 mål i landslagströjan – men sedan 2017 har hon inte rört vid en boll. Nu berättar hon om livet efter fotbollskarriären och om sin tid i Frankrike.

Penny Parnevik la upp en bild från gymmet

Kändisdottern la upp en bild från gymmet trots skärpta råd om att inte gå dit.
– Har inte förhållit mig perfekt till restriktionerna alls, säger hon.