TV4 och C More förlänger samarbetet med Svenska Fotbollförbundet

TV4 och C More är sedan tidigare exklusiv avsändare av all svensk landslagsfotboll för herrar. Nu har avtalet med Svenska Fotbollförbundet för bland annat svenska cupen och damlandslaget förlängts i ytterligare fem år, fram till och med 2025 respektive 2024. - Vi är väldigt glada över att fortsätta samarbetet med Svenska Fotbollförbundet, som befäster TV4 och C More som landslagsfotbollens hemvist, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More.

Fram till och med 2022 sänder TV4 och C More all landslagsfotboll för herrar, och i sommar sänds även fotbolls-VM i Frankrike för damer exklusivt på TV4 och C More. Nu är det också klart att rättigheterna till det svenska damlandslagets landskamper (inklusive EM-och VM-kval), U21-landslagets hemmamatcher, Vinterturnén, futsallandslaget och alla övriga ungdomslandslag förvärvats av TV4 och C More till och med 2024. Damlandslagets landskamper sänds tillsammans med SVT och där sänder TV4 och C More två matcher per år.

- Fotbollsintresset är enormt och vi ser fram emot att kunna förmedla landslagsfotboll på alla nivåer, säger Johan Cederqvist, kanalchef sport på TV4 och C More.

Även svenska cupen, vars nuvarande avtal sträcker sig över 2019/2020, förlängs. Det nya avtalet innebär att TV4 och C More kommer att sända turneringen för både damer och herrar till och med 2024/2025. Finalerna i svenska cupen sänds från och med 2021 av SVT.

- Intresset för svenska cupen växer varje år och inrymmer både Åshöjden-historier och kraftmätningar mellan Sveriges största klubbar, säger Johan Cederqvist.

- Våra medierättigheter är viktiga för oss, och att vi nu förlänger vårt avtal med TV4 och C More, avseende rättigheter som damlandslagets matcher och svenska cupen, ger oss en långsiktighet och trygghet som är av stor betydelse för vår verksamhet. Att vi dessutom säkrar att damlandslaget och svenska cupen får bästa möjliga förutsättningar att nå så många som möjligt, är naturligtvis strategiskt mycket viktigt för oss, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska Fotbollförbundet.

Landslagsfotbollens absoluta hemvist är TV4 och C More, som i sommar bland annat sänder fotbolls-VM i Frankrike, Sveriges EM-kvalmatcher för herrar mot Malta (7 juni) och Spanien (10 juni), slutspelet i Uefa Nations League och Afrikanska mästerskapen.

54-åring från Sollentuna siktar på världsrekord

Han började cykla för 11 år sen. Nu tänker 54-årige Jonas Bohr från Sollentuna utanför Stockholm sätta nytt världsrekord på distansen 20 mil. En sträcka som motsvarar Stockholm - Gävle. Men för att lyckas med rekordet krävs att Jonas håller en snitt-hastighet på 43 kilometer i timmen.

Seger historisk - slog både svenskt och europeiskt rekord:


Caroline Seger är historisk.
Efter att ha startat Sveriges match mot Australien har hon nu gjort flest landskamper på damsidan i både Sverige och Europa - 215 landskamper.
- Jag bröt ihop totalt, berättar Seger för C More.

Så påverkade pandemin Italien: "Värsta tragedi vi upplevt"

Italien drabbades kanske hårdast av alla under coronapandemins inledning.
En pandemi som skakat om, men också haft en enande kraft.
- Ett land så kulturellt och historiskt delat som Italien enades plötsligt, säger Atalantasupportern Franz Barcella.

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten

Anthony Elanga imponerade i U21-debuten, och gjorde mål.
Sedan byttes Manchester United-talangen ut.
- Jag tycker att det var en bra match, en bra halvlek från mig och mina grabbar, säger han till C More.

Sarah Sjöström trea i comebacken

Sarah Sjöström slutade trea i comebacken på 50 meter frisim i franska Canet. Therese Alshammar, gjorde även hon comeback, och slutade femma på samma distans.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.

Fotbollsbomben: Messi lämnar Barcelona

Under torsdagskvällen kom en skakande fotbollsnyhet. Barcelonas trotjänare och legendar Lionel Messi lämnar klubben, då Barcelona helt enkelt inte kan möta spelarens lönekrav.

Allt om OS-finalen i fotboll – Hanna Marklund om guldläget

Alla vill veta vilken tid finalen spelas, men just nu är det tyvärr oklart. Sverige förbereder sig därför på två olika starttider. Men om den inte ändras så är det kl 04.00 svensk tid, som det är dags för de svenska fotbollsdamerna att spela OS-final mot Kanada. Fotbollsexperten Hanna Marklund är förväntansfull och delar med sig av tankarna inför den spännande finalen.

Hanna Marklund om guldchanserna: Så ska Sverige vinna mot Australien

En gedigen insats i andra halvlek gjorde att Sverige lyckades ta sig till semifinal i gårdagens match mot Japan i OS-fotbollen. Nu väntar Australien i ett rafflande möte på vägen mot guldet. Fotbollsproffset Hanna Marklund ger sin bild om Sveriges chanser i semifinalen mot Australien på fredag.