Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Suzanne Reuter är gåtställare i nya Fångarna på fortet

Den folkkära skådespelaren Suzanne Reuter intar den legendariska rollen som gåtställare när TV4:s succéprogram Fångarna på Fortet firar 30 år.

- Äntligen kan vi meddela att Suzanne Reuter är fortets nya gåtställare. Vi är såklart mycket stolta över att en av Sveriges mest meriterade och folkkära skådespelerska nu kliver in i den historiska rollen, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4, som just nu befinner sig ute på Fortet utanför Frankrike.

Utanför Frankrikes atlantkust pågår just nu inspelningarna av nya Fångarna på Fortet. På det historiska Fort Boyard leder Gunde Svan och Agneta Sjödin deltagarna genom fortets utmaningar. På tisdagen blev det offentligt att Suzanne Reuter intar den nya rollen som gåtställare i tornet.

- Inspelningarna pågår just nu ute på Fort Boyard och vi är mycket förväntansfulla över att i höst få visa svenska folket den nya gåtställarens karaktär och Suzanne har redan imponerat stort, säger Jonathan Nordin.

Suzanne Reuter svarar själv på frågor om sin karaktär


Vem är Madame Fouras?

- Madame Fouras blev lämnad tillsammans med giftormarna på Fort Boyard för 200 år sedan. Nu 200 år senare har hon vuxit upp och ormarna har blivit hennes bästa vänner. Idag bor hon uppe i tornet och alla som besökare henne har möjlighet att få med sig en nyckel om de svarar rätt på en klurig gåta.

Du har ormar runt dig hela tiden. Är du inte rädd för ormar?

- Jag hade faktiskt aldrig tagit i en orm tidigare men tillsammans med Fortets djurskötare så lärde jag mig att bli vän med dem. Idag älskar jag ormar och i programmet har jag till och med en egen orm som jag kallar för Jansson.

Hur har det varit att spela karaktären.

- Väldigt annorlunda från damer jag annars brukar göra.

Vad tror du kommer överraska tittarna mest?

- Att det är en kvinnlig Mdm Fouras och att hon gillar att umgås mer ormar. 

Hur var det att jobba ihop med Gunde och Agneta?

- Agneta och Gunde är såna proffs , det var väldigt kul se dom två jobba ihop. 

Mer om den nya gåtställarens karaktär får vi se när nya Fångarna på fortet har premiär den 16 augusti 20:00 i TV4 och TV4 Play.

Fångarna på fortet firar 30 år - så sker firandet i TV4

Fångarna på fortet är TV4:s mest sedda underhållningsprogram som varit med från starten 1990. I mitten av 90-talet snittade programmet 2,5 miljon tittare - varje fredag!
I veckan firas jubilaren i TV4:s kanaler.

Kalle Moraeus trotsar sin rädsla!

"Jag vill inte vara med om att vara instängd under vatten" sa Moraeus innan han klev ner i den läbbiga undervattenscellen.

Fångarna på fortet fyller 30 år – här är säsongens deltagare

Det är dags för Agneta och Gunde att återigen återvända till Fort Boyard, tillsammans med Madame Fouras och alla tävlingslystna deltagare. Dessutom bjuds det på ett nostalgiskt jubileumsavsnitt för att fira att Fångarna på fortet fyller 30 år. Bland de tävlande finns Lotta Engberg, Keyyo, Börje Salming, Ben Mitkus och Thomas Ravelli. Fångarna på fortets nya säsong har premiär fredag den 14 augusti klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.