Morden i Sandhamn

Svensk kriminalserie, baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde (Alexandra Rapaport) mot oanad ondska.

Svensk kriminalserie, baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde (Alexandra Rapaport) mot oanad ondska.

C More och TV4 gör ny säsong av Morden i Sandhamn

Det kommer bli en sjunde säsong av tittarfavoriten Morden i Sandhamn, baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. Med de nya filmerna, som väntas ha premiär under 2020, går böckerna och filmatiseringen skilda vägar.

De fyra nya filmerna är tänkta att ha premiär på C More och TV4 under år 2020. Folkkära skådespelaren Alexandra Rapaport återfinns i huvudrollen som Nora Linde.

- Det ska bli superkul att återvända till Sandhamn. Nora är en karaktär som ligger långt ifrån mig som privatperson och det är spännande att få fortsätta utforska och fördjupa henne. Jag vågar lova att den nya säsongen kommer att bjuda på flera överraskningar och vändningar som förhoppningsvis kommer att skaka om och engagera vår redan stora publik, men också locka en helt ny skara av tittare, säger Alexandra Rapaport.

Morden i Sandhamn bygger på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. När filmatiseringen nu går in i sin sjunde säsong har karaktärernas liv och berättelser börjat leva sitt eget liv parallellt med Viveca Stens romaner och ursprungshistorien. Därför har ett gemensamt beslut fattats om att låta historierna växa vidare på varsitt håll.

- Det har alltid varit oerhört spännande att se mitt älskade Sandhamn komma till liv i tv-rutan. Alla tv-tittare och bokläsare världen över är en oändlig källa till energi och inspiration. Nu får jag, tillsammans med Filmlance, TV4 och C More, möjligheten att ge dem nya berättelser om det universum som betyder så mycket för mig. Det är den högsta formen av smicker att mina böcker inte bara filmatiseras utan också inspirerar till originalhistorier som kan ses världen över, säger Viveca Sten.

- Morden i Sandhamn är en av C Mores och TV4:s stora succéer som bara fortsätter att engagera, underhålla och beröra både trogna och nya tittare. Viveca Stens bokvärld har varit en helt ovärderlig bottenplatta i utvecklingen av seriens universum och vi har, tillsammans med Filmlance, haft ett väldigt fint samarbete. Nu går vi in på tionde året och det kändes helt naturligt för oss, Filmlance och Viveca att böckerna och filmerna får utvecklas i olika riktningar. Det har skapat stora möjligheter och nytt bränsle till en fortsättning för både böckerna och filmserien, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på C More och TV4.

Morden i Sandhamn spelas in under sommaren 2019 och väntas ha premiär på C More och TV4 under 2020. Filmlance International AB, som är en del av Endemol Shine Nordics, producerar. För regi står Mattias Ohlsson och Niklas Ohlson. Manus skrivs av Johan Widerberg, Sara Heldt och Gustaf Skördeman.

Morden i Sandhamn har fängslat tittarna i sex säsonger. Den första sändes under julen 2010 och den senaste säsongen hade premiär under våren 2018. Viveca Stens kriminalromaner ges ut i 40 länder och har sålts i fem miljoner exemplar världen över.

Norska stjärnan gör ny roll i Morden i Sandhamn

Nicolai Cleve Broch är en mångfacetterad skådespelare som bland annat gjort större roller i Beforeigners (2019), Frikänd (2015) and Uro (2006). Nu gör han sin första roll i en svensk tv-produktion.

Nya mordfall skakar Sandhamn

Publikfavoriten Morden i Sandhamn är tillbaka. I den nya säsongen får tittarna följa hur sommargästen Nora Linde, spelad av folkkära Alexandra Rapaport, och kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) ställs inför oanad ondska i semesteridyllen på vackra Sandhamn.

Drama-frossa hos TV4 i sommar

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat i år och sommartablån bjuder på flera internationella seriefavoriter såsom norska kriminaldramat Tredje ögat och 1864, ett kritikerrosat kärleks- och krigsdrama om det dansk-tyska kriget.

TV4-profilerna som är nominerade till Kristallen 2013

TV4 har 18 nomineringar till Kristallen 2013. Bland de nominerade finns bland andra Anna Brolin, Kristin Kaspersen och David Hellenius som kan vinna i tre kategorier. Några av TV4-programmen som har chans till tv-priset är Kalla fakta, Så mycket bättre och Sveriges mästerkock. Galan sänds i SVT 30 augusti.

Se succéserien Morden i Sandhamn i TV4 Play

Nora Linde har tillsammans med sina två barn cyklat ner till stranden Trouville på Sandhamn i Stockholms skärgård för att ta ett tidigt morgondopp. Där gör Nora en makaber upptäckt, en manskropp inlindad i ett fisknät har flutit upp till ytan.