Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Om ovädret som drabbat inspelningarna av Fångarna på fortet

På fredagen drar ett större oväder in mot den franska atlantkusten och drabbar det område där inspelningarna av Fångarna på fortet 2019 äger rum.

Fort Boyards säkerhetsteam har med anledning av stormvarningen beslutat att avbryta alla inspelningar på Fort Boyard. Fredagens inspelningar kommer att avbrytas och fortet töms på personal.

- Fortet är stabilt nog för att stå emot oväder men den typ av storm som nu kommer in är på den nivån att franska säkerhetsteamet har beslutat att avbryta inspelningarna. Det beror främst på att vi inte på ett säkert sätt kan genomföra transporter och vi vågar inte riskera något utan säkerheten går först, säger Jonathan Nordin exekutiv producent på TV4.

Efter att stormen avtagit i styrka så återupptogs inspelningarna under helgen.

– De deltagare som skulle tävlat i fredagens program är informerade och vi jobbar just nu på efter en krisplan, sa Jonathan Nordin till Aftonbladet.

Nya Fångarna på fortet har premiär 16 augusti i TV4.

Fångarna på fortet firar 30 år - så sker firandet i TV4

Fångarna på fortet är TV4:s mest sedda underhållningsprogram som varit med från starten 1990. I mitten av 90-talet snittade programmet 2,5 miljon tittare - varje fredag!
I veckan firas jubilaren i TV4:s kanaler.

Kalle Moraeus trotsar sin rädsla!

"Jag vill inte vara med om att vara instängd under vatten" sa Moraeus innan han klev ner i den läbbiga undervattenscellen.

Fångarna på fortet fyller 30 år – här är säsongens deltagare

Det är dags för Agneta och Gunde att återigen återvända till Fort Boyard, tillsammans med Madame Fouras och alla tävlingslystna deltagare. Dessutom bjuds det på ett nostalgiskt jubileumsavsnitt för att fira att Fångarna på fortet fyller 30 år. Bland de tävlande finns Lotta Engberg, Keyyo, Börje Salming, Ben Mitkus och Thomas Ravelli. Fångarna på fortets nya säsong har premiär fredag den 14 augusti klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.