Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.

Suzanne Reuter: Det här är Madame Fouras i Fångarna på fortet

Äntligen kan vi visa upp Fort Boyards nya gåtställare, Madame Fouras!
Den folkkära skådespelerskan Suzanne Reuter gestaltar karaktären. Så vem är då Madame Fouras?

Madame Fouras blev lämnad tillsammans med giftormarna på Fort Boyard för 200 år sedan. Nu 200 år senare har hon vuxit upp och ormarna har blivit hennes bästa vänner. Idag bor hon uppe i tornet och alla som besöker henne har möjlighet att få med sig en nyckel om de svarar rätt på en klurig gåta.

Vi har frågat Suzanne Reuter själv om hennes karaktär. 


Vem är Madame Fouras?

- Madame Fouras blev lämnad tillsammans med giftormarna på Fort Boyard för 200 år sedan. Nu 200 år senare har hon vuxit upp och ormarna har blivit hennes bästa vänner. Idag bor hon uppe i tornet och alla som besökare henne har möjlighet att få med sig en nyckel om de svarar rätt på en klurig gåta, berättar Suzanne Reuter.

Du har ormar runt dig hela tiden. Är du inte rädd för ormar?

- Jag hade faktiskt aldrig tagit i en orm tidigare men tillsammans med Fortets djurskötare så lärde jag mig att bli vän med dem. Idag älskar jag ormar och i programmet har jag till och med en egen orm som jag kallar för Jansson.

Hur har det varit att spela karaktären.

- Väldigt annorlunda från damer jag annars brukar göra.

Vad tror du kommer överraska tittarna mest?

- Att det är en kvinnlig Madame Fouras och att hon gillar att umgås mer ormar. 

Hur var det att jobba ihop med Gunde och Agneta?

- Agneta och Gunde är såna proffs , det var väldigt kul se dom två jobba ihop, avslutar Suzanne Reuter.

Nya Fångarna på fortet har premiär den 16 augusti, 20.00 på TV4 Play och TV4.


Fångarna på fortet firar 30 år - så sker firandet i TV4

Fångarna på fortet är TV4:s mest sedda underhållningsprogram som varit med från starten 1990. I mitten av 90-talet snittade programmet 2,5 miljon tittare - varje fredag!
I veckan firas jubilaren i TV4:s kanaler.

Kalle Moraeus trotsar sin rädsla!

"Jag vill inte vara med om att vara instängd under vatten" sa Moraeus innan han klev ner i den läbbiga undervattenscellen.

Fångarna på fortet fyller 30 år – här är säsongens deltagare

Det är dags för Agneta och Gunde att återigen återvända till Fort Boyard, tillsammans med Madame Fouras och alla tävlingslystna deltagare. Dessutom bjuds det på ett nostalgiskt jubileumsavsnitt för att fira att Fångarna på fortet fyller 30 år. Bland de tävlande finns Lotta Engberg, Keyyo, Börje Salming, Ben Mitkus och Thomas Ravelli. Fångarna på fortets nya säsong har premiär fredag den 14 augusti klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.