Extern länk
Början på sidans innehåll

Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programl...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Här är alla Fader Fouras-karaktärer som varit gåtställare i Fångarna på fortet

Fader Fouras, Kurt Olsson, Stellan Silvertass och Le Wolff är bara några karaktärer som varit gåtställare i Fångarna på fortet. Här hittar du alla som varit gåtställare i Fångarna på fortet under åren.

Uppdaterad: Publicerad: Foto: Gustav Hallén

En viktig del i Fångarna på fortet är när deltagarna får springa iväg och svara på en gåta. Genom åren har gåtställaren varit många olika karaktärer. Allt från professorn Dan Bäckman, som spelades av Felix Herngren, till Pápá Fouras, som spelades av Börje Ahlstedt.

Oraklet i tornet – Martin Myrberg
Först ut som gåtställare i Fångarna på fortet var Martin Myrberg som karaktären Oraklet i tornet.

Fader Fouras – Stig Ossian Ericson
I den andra säsongen av Fångarna på fortet tog Stig Ossian Ericson över som karaktären Fader Fouras. En roll han hade under åtta säsonger av programmet.

Dan Bäckman – Felix Herngren
I säsong 10 tog Felix Herngren över rollen som gåtställare och klev in som professorn Dan Bäckman. En roll som han tidigare gjort ibland annat programmet ”Sen kväll med Luuk”.

Bebé Fouras – Rolf Skoglund
I säsong 12 var det Rolf Skoglund, som Bebé Fouras, som fick ställa gåtorna. Karaktären Bebé var Fader Fouras son och efter att Fader Fouras gått bort fick han ta över.

Kurt Olsson – Lasse Brandeby
Efter Bebé var det dags för en göteborgare att ta över som gåtställare. Lasse Brandeby klev in som den klassiska radio- och tv-karaktären Kurt Olsson.

Stellan Silvertass – Peter Magnusson
Under säsong 14 presenterades en ny gåtställare nämligen Stellan Silvertass. Stellan var vaktmästare på Fort Boyard och spelades av Peter Magnusson.

Pápá Fouras – Börje Ahlstedt
Börje Ahlstedt axlade under säsong 15 rollen som Pápá Fouras. En roll som han själv beskrev som något av det roligaste han gjort på 15 år.

Le Wolff – Rikard Wolff
Efter Pápá Fouras så intog Rikard Wolff rollen som gåtställare på Fångarna på fortet. Hans karaktär fick namnet Le Wolff.

Madame Fouras - Suzanne Reuter
Nyaste gåtställaren är karaktären Madame Fouras, som spelas av Suzanne Reuter. Madame Fouras blev lämnad bland giftormarna på Fort Boyard för 200 år sedan och nu har hon vuxit upp och ormarna har blivit hennes bästa vänner.

Se Fångarna på fortet gratis i TV4 Play.