Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Chris Kläfford klar för semifinal i America's Got Talent

Han gör det igen. Idol-vinnaren Chris Kläfford fångar amerikanernas hjärtan med sin fantastiska röst. Nu är han en av sju som är klara för semifinal i America's Got Talent.

Under tisdagsnatten, svensk tid, sjöng Chris Kläfford sin egen låt ”Cold at the Altar” i direktsänd kvartsfinal i America’s got talent. Juryn var inte helt övertygade efter hans framträdande och det skulle bli upp till amerikanska folket att avgöra hans fortsättning i tävlingen. 

Under torsdagskvällen presenterades folkets röster. Det stod mellan 13-åriga sångerskan Charlotte Summers, den Sydaferikanska kören ”Ndlovu Youth Choir” och vår svenska Idol-vinnare Chris Kläfford om vem som skulle gå vidare till semifinal. Den som fått flest röster och därmed blev folkets favorit var ingen mindre än Chris Kläfford. 

Nu är Kläfford en av sju semifinalister som ska göra upp om att bli Amerikas nästa stora talang.

På Instagram tackar Chris alla som har röstat:

"Jag älskar er alla. Jag är så lycklig och jag ser fram emot att sjunga för er igen."

Se hans framträdande i kvartsfinalen här.

Semifinal och "Juryns val"

Vi har kommit hela vägen fram till semifinal, och på fredag är det juryn som gått in och valt låtar till Idolerna. Här är allt du behöver veta om årets semifinal i Idol!

Sandro Cavazza till Idols semifinal

På fredag är det dags för semifinal i Idol 2020 och för att förgylla kvällen ytterligare gästas programmet av Sandro Cavazza.

Idolpodden del 9: Pär Lernströms stora finalavslöjande

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Pär Lernström som kommer med ett stort avslöjande om Idolfinalen. Dessutom berättar Nikki Amini och Alexander Kronlund vilka låtar som Idoljuryn delat ut till deltagarna i semifinalen.

Idolpodden del 8: "Det känns som du haft din egen agenda"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av Herman Silow som senast fick lämna Idol. De reder ut frågetecken kring hans deltagande, hur framtiden ser ut och Nikki har tankar om hur deltagarna sköter sina sociala medier.

Herman Silow tvingas lämna Idol

I den åttonde fredagsfinalen blev det Herman Silow som fick minst röster av tittarna och tvingades lämna tävlingen.