Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Chris Kläfford klar för semifinal i America's Got Talent

Han gör det igen. Idol-vinnaren Chris Kläfford fångar amerikanernas hjärtan med sin fantastiska röst. Nu är han en av sju som är klara för semifinal i America's Got Talent.

Under tisdagsnatten, svensk tid, sjöng Chris Kläfford sin egen låt ”Cold at the Altar” i direktsänd kvartsfinal i America’s got talent. Juryn var inte helt övertygade efter hans framträdande och det skulle bli upp till amerikanska folket att avgöra hans fortsättning i tävlingen. 

Under torsdagskvällen presenterades folkets röster. Det stod mellan 13-åriga sångerskan Charlotte Summers, den Sydaferikanska kören ”Ndlovu Youth Choir” och vår svenska Idol-vinnare Chris Kläfford om vem som skulle gå vidare till semifinal. Den som fått flest röster och därmed blev folkets favorit var ingen mindre än Chris Kläfford. 

Nu är Kläfford en av sju semifinalister som ska göra upp om att bli Amerikas nästa stora talang.

På Instagram tackar Chris alla som har röstat:

"Jag älskar er alla. Jag är så lycklig och jag ser fram emot att sjunga för er igen."

Se hans framträdande i kvartsfinalen här.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.