Bröllop, begravning och dop

Stjärnspäckad dramaserie, regisserad av Colin Nutley. Två ganska olika familjer flätas samman när Meja och Sunny ska gifta sig. Tio minuters ohämmad dårskap under deras sommarbröllop leder till en årslång resa som vänder upp och ner på allas liv.

Stjärnspäckad dramaserie, regisserad av Colin Nutley. Två ganska olika familjer flätas samman när Meja och Sunny ska gifta sig. Tio minuters ohämmad dårskap under deras sommarbröllop leder till en årslång resa som vänder upp och ner på allas liv.

Ny säsong av Colin Nutleys tittarsuccé Bröllop, begravning och dop

Bröllop, begravning och dop på C More och TV4 blev en enorm tittarsuccé under våren. Nu gör vi en ny säsong av den stjärnspäckade och dubbelt Kristallen-nominerade dramaserien.

Bröllop, begravning och dop lockade rekordpublik till C More och TV4 när den hade premiär i februari i år. Det var TV4:s mest framgångsrika premiär på sju år med nära 1,5 miljoner tittare per avsnitt på TV4 och TV4 Play. På C More är serien en av de mest tittade. Vill du också se serien så hittar du den här.


Nu står det klart att C More och TV4 gör ytterligare en säsong av dramaserien, som i år är dubbelt nominerad i tv-priset Kristallen som Årets tv-drama och Årets kvinnliga skådespelare (Helena Bergström).


- När man gör en dramaserie är det givetvis med förhoppningen att människor ska titta. Gensvaret från publiken efter säsong ett har varit otroligt varmt. Att spela in serien var så glädjefullt, så att säga ja till att göra säsong två var en "no-brainer", säger Colin Nutley, som skriver och regisserar Bröllop, begravning och dop.


- Bröllop, begravning och dop handlar om två familjer som du inte vill vara en del av, men gärna vara en fluga på väggen hos. Men historierna vi berättar händer i allas liv.


Om drygt en vecka inleds inspelningarna av den nya säsongen. Hela skådespelarensemblen från säsong 1 - Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Johan H:son Kjellgren, Philip Zandén, Marie Göranzon, Andreas T Olsson, Alexander Karim, Jonathan Fredriksson, Jan Malmsjö och Peter Harryson - har tackat ja och kommer att medverka i den andra säsongen.


I säsong 2 får de sällskap av flera nya stjärnor, bland andra Helena af Sandeberg (Lyckligare kan ingen vara, Finaste familjen) och Klas Wiljergård (En man som heter Ove).


- Efter en fantastisk första säsong är vi nog många som längtar tillbaka till karaktärerna i Bröllop, begravning och dop! Det finns få som kan berätta historier med så stor igenkänning och starka känslor som Colin Nutley, vilket det otroliga publikmottagandet skvallrar om. Och med det här fantastiska uppstället av skådespelare tror jag att vi kan förvänta oss en andra säsong som berör tittarna minst lika mycket som den första, säger Elin Kvist, exekutiv producent för Bröllop, begravning och dop på C More och TV4.


Inspelningarna börjar i Ulricehamn under nästa vecka och vi återkommed med datum för säsongspremiären av säsong 2 så snart vi kan!

Här är skådespelarna i Colin Nutleys nya serie Bröllop, begravning och dop

Regissören Colin Nutley återvänder till klassiska och välkända miljöer för att spela in den nya serien Bröllop, begravning och dop, för C More och TV4. Ensemblen består av några av Sveriges mest folkkära skådespelare såsom Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Philip Zandén, Johan H:son Kjellgren, Marie Göranzon, Jan Malmsjö, Peter Harryson, Andreas T Olsson, Josette Bushell-Mingo och Alexander Karim.