Hela Sverige bakar

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Följ med på en resa genom bakelsernas värld. Dramatik, precision och kreativa chansningar väntar när amatörbagare från hela Sverige gör allt vad de kan för att imponera på den tuffa juryn.

Här är deltagarna i Hela Sverige bakar 2019

Den 25 september är Hela Sverige bakar tillbaka med 12 nya amatörbagare från hela landet. Överraskningar, oväntade twister och en hel del dramatik väntar när deltagarna gör upp i sockerstinna bakutmaningar.

En tävlingsinriktad hotell-vd, en målmedveten bikramyoga-fantast, och en före detta tävlingsgymnast som älskar surdeg. Det är några av de 12 passionerade amatörbagare vi möter i den nya säsongen av Hela Sverige bakar.

– Det är ett riktigt vasst gäng som möts i den nya säsongen av Hela Sverige bakar. Tävlingsinstinkten visade sig redan från start och Johan och jag var mest som störningsmoment i tältet. I år utsätter vi dessutom hemmabagarna för flera oväntade överraskningar och twister som ställer till det. Vi hade också en hel del väderdramatik med vindar som förflyttade skåp och värme som påverkade bakningen, säger Tina Nordström, programledare.

Tittarfavoriten är tillbaka den 25 september med nya utmaningar där hemmabagarna ska presentera bakverk med teknisk finess och innovativa smaker. Den krävande juryn består återigen av Sveriges främsta kakexpert Birgitta Rasmusson och brödens mästare Johan Sörberg. Programledare är folkkära Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling som peppar och stöttar hemmabagarna.

Tävlingsprogrammet Hela Sverige bakar hade svensk premiär 2012 och bygger på succéformatet ”Great British Bake-Off”. Formatet har älskats av tittarna och är sedan 2016 ett av TV4:s flaggskepp.

Hela Sverige bakar har säsongsstart tisdag 25 september klockan 21.00 i TV4 samt på TV4 Play och C More.

Här är årets hemmabagare:

Alexander Söderqvist, 37 år, från Sundbyberg. Studerar till socialpedagog och gillar träning och hundar. Inspireras av sin mormor och samlar på gamla recept.

Dennis Kihlgren, 33 år, från Örebro. Teckenspråks- och dövblindtolk som gillar att organisera saker. Intresset för bakning väcktes i gymnasiet och han älskar att baka mjuka kakor.

Jannie Skarstedt, 30, från Ängelholm. Tävlingsinriktad försäljningsområdeschef som älskar att dekorera bakverk. Jannies mamma deltog i programmet 2016, och hon hoppas nu komma längre.

Emma Svanström, 33 år, från Göteborg. Kreativ och strukturerad arkitekt som gillar att testa nya smakkombinationer och gärna experimenterar med vetedeg.

Jessica Amneteg, 40 år, från Torsby. Färgstark 1950-talsfantast som älskar bakning och jakt. Började baka för att tårtorna i affären var för tråkiga.

Linda Hansson, 35 år, från Ljungby. Temperamentsfull vd och tävlingsmänniska som gillar när det går fort. Äger ett hotell tillsammans med sina bröder. Nu drömmer hon om ett eget bageri.

Mats Rajala, 37 år, från Stockholm. Musikälskande projektledare inom e-handel som upptäckte bakningen för några år sedan. Arbetar gärna med nyskapande former och choklad.

Mattias Celinder, 47 år, från Stockholm. Målmedveten fastighetschef som gillar att träna bikramyoga. Älskar att baka för att det ger utlopp för både den logiska och kreativa sidan.

Ann Wiljelöf, 28 år, från Sundsvall. Hr-konsult som gått ner i arbetstid för att kunna fokusera på bakningen. Ann har ett stort pysselintresse och älskar att göra bakverk i miniatyr.

Kerstin Stjernqvist, 28 år, från Göteborg. Restaurangchef och sommelier som älskar mat och vin. En smaksäker bakfantast som beskriver sig som stökig i köket.

Svetlana Soboleva, 27 år, från Huddinge. Föräldralediga Svetlana fann bakningen för två år sedan. I dag är det hennes största intresse och hon lägger gärna tid på laborera med olika smaker.

Thomas Björk, 66 år, från Stockholm. Före detta tävlingsgymnast som älskar att arbeta med surdeg och håller surdegskurser för amatörer. Thomas vill uppmuntra fler äldre män att baka.

Sök till Hela Sverige bakar 2021

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare 2021! Så här gör du för att söka!

Så gör du perfekta Milanostänger

Milanostången fanns med i Sju sorters kakor redan i början av 1950-talet, men försvann i den stora kakrevideringen i 1965 års upplaga. Men i Hela Sverige bakar finns det alltid plats för en fin Milanostång på kakfatet. Elisabeth och Johan visar hur du gör!

Så gör du Crêpes Suzette

En klassisk fransk dessert med flamberade små dessertpannkakor - men inte helt lätt att göra perfekta. Elisabeth och Johan guidar dig genom stegen!

Så gör du macarons

Johan och Elisabeth från juryn i Hela Sverige bakar visar hur du gör den klassiska franska mandelkakan med kallvispad maräng.

Så gör du cannoli

Elisabeth och Johan visar hur du gör det klassiska sicilianska bakverket i form av rör fyllda med en söt och smakrik ricottablandning.

Ny jurymedlem och årets deltagare i Hela Sverige bakar 2020

Bland fluff och maränger är det återigen dags för tittarfavoriten Hela Sverige bakar. I år med den nya jurymedlemmen Elisabeth Johansson som är mångfaldigt prisad inom både bakning och matlagning. I Matlagnings-OS 2004 fick hon guldmedalj i konditorkategorin och en silvermedalj tillsammans med sitt lag.

Sök till Hela Sverige bakar 2020

Just nu söker Hela Sverige bakar efter nya deltagare till nästa säsong. Var med och tävla om titeln Sveriges bästa hemmabagare! Så här gör du för att söka!

Thomas svaghet är tårtor och pajer

Thomas, 66 år, från Stockholm. Före detta tävlingsgymnast som älskar att arbeta med surdeg och håller surdegskurser för amatörer. Thomas vill uppmuntra fler äldre män att baka.

Mattias är glad och strukturerad

Mattias, 47 år, från Stockholm. Målmedveten fastighetschef som gillar att träna bikramyoga. Älskar att baka för att det ger utlopp för både den logiska och kreativa sidan.

Jannie siktar på minst fjärde plats

Jannie Skarstedt, 30, från Ängelholm. Tävlingsinriktad försäljningsområdeschef som älskar att dekorera bakverk. Jannies mamma deltog i programmet 2016, och hon hoppas nu komma längre.

Lär känna Dennis

Dennis är 33 år från Örebro. Teckenspråks- och dövblindtolk som gillar att organisera saker. Intresset för bakning väcktes i gymnasiet och han älskar att baka mjuka kakor

Årets deltagare i Hela Sverige bakar

Tittarfavoriten Hela Sverige bakar är tillbaka med nya programledare, förnyat innehåll och tolv färska hemmabagare. Vi får möta allt från en taxichaufför som är besatt av vetedegar till en före detta elitidrottare som har bakat sedan tolvårsåldern.