Extern länk
Början på sidans innehåll

Kockarnas kamp

Kockarnas kamp

Tio framstående och revanschlystna kockar från tidigare säsonger återvänder till tävlingsladan på Österlen. Under ledning av Pär Lernström ställs kockarna inför tuffa utmaningar som kräver precision, snabbhet, noggrannhet och stresstålighet.Tio framstående och revanschlystna kockar från tidigare säsonger åt...

Kockarnas kamp 2019

Alla deltagare i Kockarnas kamp 2019

Kockarnas kamp tog hem priset som ”årets dokusåpa” på den direktsända Kristallengalan 2019. Nu är succéprogrammet äntligen tillbaka med nya framstående kockar, redo att svettas ordentligt för att ta hem den prestigefyllda segern. I år får tittarna bland annat möta den tyska legendaren Walter Traub, nytänkande pop up-krögaren Marion Ringborg och tävlingsproffset Sebastian Gibrand som tagit silver i kock-VM.

Uppdaterad: Publicerad:

– Det här är kontrasternas säsong. Några har aldrig tävlat tidigare medan andra har varit förberedda på proffsnivå sedan dag ett. Trots det blir det osäker utgång i varje tävling vilket gör det olidligt spännande, säger Pär Lernström programledare för Kockarnas kamp.

De åtta proffskockarna möts på Tosterups gård i Skåne för att tävla i en mängd grenar som kräver både snabbhet, yrkesskicklighet och tävlingsnerver. När dagens tävlingar är över bjuder en av kockarna de andra på middag och delar med sig av historier från sin innehållsrika karriär.
– Säsongen blir emotionell på många sätt. Vid sidan om de rejält upprörda känslorna under tävlingarna så bjuder flera av kockarna på öppenhjärtiga middagar med personliga och dramatiska berättelser från deras liv, säger Pär Lernström.

Kockarnas kamp har säsongspremiär tisdag 24 september 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Här är årets kockar:

Daniel Höglander, 39 år, Stockholm
Nytänkande kock med mångårig erfarenhet från stjärnkrogar som Fredsgatan 12, Operakällaren och Esperanto där han fick en stjärna i Guide Michelin. 2015 startade han Aloë i ett villaområde i Älvsjö utanför Stockholm som blev en snackis och gav Daniel ännu en stjärna 2018.

Marion Ringborg 29 år, Stockholm
Kockess med modernt tänk som jobbat på stjärnkrogar i London, Fotografiska, Villa Godthem samt driver den uppskattade popup-krogen Garba tillsammans med Linn Söderström som var med i Kockarnas kamp 2017. Marions rötter i Gambia har påverkat hennes matlagning på många sätt.

Kajsa Axbåge, 54 år, Stockholm
En av restaurangvärldens mest meriterade doldiskockar med chefspositioner på flera av Stockholms stjärnkrogar som Gondolen, Eriks, Sturehof. Hon har bland annat haft Johan Jureskog som elev.

Douglas Tjärnhammar-Alm, 30 år, Nynäshamn
Passionerad matbegåvning som började karriären på Bowlinghallen i Nynäshamn för att sedan jobba på Mistral, Fäviken i Åre och Omakase Köttslöjd i Stockholm. 2017 öppnade han restaurangen Kagges i Gamla stan som blev en snackis och 2018 belönades med Gulddraken.

Per Gustafson, 54 år, Stockholm
Mångsidig kock som blev en av de yngsta köksmästarna på Marstrand som 21-åring. Hade därefter Walter Traub som läromästare och tillhörde Stockholms kockelit under 90-talet på flera stjärnkrogar. Nu driver han framgångsrika matstudion PS Matsal där han lär ut sin passion till andra.

Emma Shields, 29 år, Boxholm
Tävlingsmaskin som inledde karriären på PM & Vänner i Växjö, för att därefter jobba på Stockholmskrogarna Djuret, Volt, Oaxen och Flickan. Idag driver hon eget bolag där hon lagar mat till privatpersoner och företag. Hon gick till final i Årets kock 2015 och blev White Guides ”Rising Star” 2018.

Sebastian Gibrand, 30 år, Helsingborg
Vinnarskalle som i år tog silvermedalj i världens mest prestigefyllda tävling, Bocuse d’Or. Han började jobba på olika profilerade krogar i Skåne för att sedan flytta till Stockholm och som frilansare visa sina talanger på Oaxen Krog & Slip, Studio Franzén och andra stjärnkrogar.

Walter Traub, 68 år, Österlen
Klassiskt skolad kroglegendar från Tyskland som flyttade till Sverige på 70-talet för att jobba som köksmästare på Stockholms främsta restauranger. Han erhöll en stjärna i Guide Michelin på både L'Escargot och Leijontornet. Nu driver han en gourmetkrogen Traubgården på sin egen gård på Österlen.