Solsidan

Felix Herngrens omåttligt populära komediserie ”Solsidan” handlar om fyra vänner som bor i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Tillsammans kämpar de med problem och utmaningar som uppstår i livet med bostad, karriär, föräldraskap och relationer.

Här är det nya paret i Solsidan

I den nya säsongen av Solsidan får grannskapet tillökning i form av ett nytt par i kvarteret: Eric och Suzy Kenneby.
Paret spelas av de meriterade skådespelarna Peter Apelgren och Katia Winter.

Eric och Suzy - eller "Eazy" som deras power couple-namn lyder - är smarta, stiliga och sociala. Suzy, som är diplomat, har dessutom ett humanistiskt och intellektuellt kapital som är ovanligt på de här breddgraderna.

På papperet vore Eric och Suzy Kenneby perfekta vänner till Fredde (Johan Rheborg) och Mickan Schiller (Josephine Bornebusch). Om det inte vore för att Suzy och Mickan har en historia ihop, där Mickan under skoltiden utsattes för mobbning av Suzy. Nu måste Mickan möta sin gamla mobbare mer eller mindre varje dag, vilket blir extra traumatiskt när Suzy dessutom äter sig in i Mickans bekantskapskrets…

Eric Kenneby spelas av Peter Apelgren, känd från bland annat C Mores och TV4:s originalserie Enkelstöten och humorprogrammet Lycka till. Suzy Kenneby spelas av Katia Winter som har en spirande internationell skådespelarkarriär med framträdande roller i bland andra tv-serierna Dexter och Sleepy Hollow. Hon är också aktuell i en av rollerna i C Mores och TV4:s kommande originalserie Hamilton (premiär år 2020).

- Solsidan var både läskigt och underbart och läskigt att göra. Men alla i teamet var så snälla, som när en gammal släkting kommer och hälsar på. En som man tycker om menar jag nog. Det konstiga var att det regnade när vi filmade, säger Peter Apelgren som spelar Eric Kenneby om inspelningarna av Solsidan.

- Att göra Solsidan i våras var verkligen otroligt kul, och Suzy är en helt annan typ av karaktär än vad jag har gjort tidigare. Det känns extra kul att få göra något så svenskt som Solsidan eftersom jag i princip bara har jobbat i internationella produktioner tidigare, säger Katia Winter som spelar Suzy Kenneby.

Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4:

- Det känns fantastiskt roligt att Peter Apelgren och Katia Winter gör rollerna som Eric och Suzy Kenneby. De lyckas verkligen med att göra de här nya grannarna riktigt bra! Mickan och Fredde kommer att älska och hata dem och vi kommer att få nya, galna, intriger att skratta åt. Det som framkallade många skratt på manusstadiet har blivit ännu roligare nu när vi tittar på de snart färdiga avsnitten. Det ska bli roligt att bjuda publiken på detta när Solsidan får premiär den 6 oktober.

Huvudrollerna i Solsidan görs som i tidigare säsonger av Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh. Den nya säsongen har premiär söndag 20 oktober 20.00 på TV4, TV4 Play och C More. 

Streama alla säsonger av Solsidan gratis på TV4 Play som uppvärmning. På C More ser du alla säsonger reklamfritt och även succéfilmen med samma namn. 

Pinsam date för Mickan

Gymmets unga, snygga PT bjuder ut Mickan på lunch, men hans intentioner är inte de hon tror.

Har Fredde en affär?

Fredde är väldigt hemlighetsfull om vart han är och med vem, och Mickan anar oro.

"Ove är en jobbig jävel!""

Alex lättar på hjärtat lite för högljutt, och då får han stå till svars inför Ove Sundberg...

Priset för att rädda Freddes Nirvana

Viktors nattliga äventyr gör Mickan fast besluten att han ska flytta in i Freddes mancave, men sista ordet är inte sagt där ännu!

Skamlös genväg i barnuppfostran av Fredde

Fredde klarar helt enkelt inte av att prata med Viktor om de nattliga oljuden, och skickar yngsta dottern istället. Resultatet blir också därefter.

Alex på tidernas stelaste lunch

En missförstånd leder till att Alex hamnar på en otroligt jobbig lunch med en person han aldrig träffat förut..

Shoppar toapapper och tappar bort bägge ungarna

Annas föräldrar Eva och Rune passar barnen, men det dröjer inte många minuter innan de tappar bort Wilma i affären. Rune passar på att plocka upp lite billigt toapappar när de letar och snart är bägge barnen borttappade.

Alex, en sexmaskin?

Anna och Alex är iväg på romantisk egentid men under middagen hamnar de brevid Alex ex Bella och hennes kille Uffe. En man som har svårt att dölja vad han egentligen tycker om Alex.

Alex blir avundsjuk på Annas ex

Alex drabbas av förödande självtvivel när han och Anna reser iväg för lite romantisk egentid. Han har svårt att glömma bort hennes tid med David.

Freddes pensionsplaner gör Mickan gråtfärdig

En av Freddes unga kollegor har dött vilket får honom att omvärdera sitt eget liv. Han vill göra en exit. Eller gå i pension, som både Alex och Mickan tolkar det. Mickan oroar sig mest för att detta får henne att verka äldre.

Anna gamla klasskompis är hennes nya städerska

Anna (Mia Skäringer) möter en gammal klasskamrat från teaterskolan. Hon jobbar nu som städerska. Anna tycker att det är pinsamt att hon själv både har hus i Solsidan och huvudrollen i en spelfilm. Ännu värre blir det när det visar sig att huset hon ska städa är Annas eget.

"Så länge jag vinner mår jag bra"

Alex tycker att det är dags för Fredde att överge sin nya sömnlösa livsstil. Han får sömnpiller av Alex för att i alla fall kunna sova ut på resorna till LA men Fredde är inte sugen på att följa rekommenderad dos.

Klassförsäljning en bluff

Alex kämpar för att bli av med såserna hans dotter måste sälja för att betala klassresan. Fredde dömmer ut klassförsäljning som en tekniskt undanmanöver för att komma runt att det är förbjudet för föräldrar att betala för klassresor.

Solsidan-quiz med skådisarna! Sista delen

Vad vet Henrik Dorsin om Ove? Vad kan Felix Herngren om Alex? Se skådisarna utmana varandra i Solsidan-kunskaper. Malin Cederblad (Anette Sundberg) agerar opartisk (?) jury. Den femte och avgörande delen i kampen om titeln som mästern i Solsidankunskaper.

Solsidan-quiz med skådisarna! Del 4

Vad vet Henrik Dorsin om Ove? Vad kan Felix Herngren om Alex? Se skådisarna utmana varandra i Solsidan-kunskaper. Malin Cederblad (Anette Sundberg) agerar opartisk (?) jury.