SHL-premiär och Allsvensk guldstrid - nu flyttar sport in på TV4 Play

I helgen startar SHL, och Allsvenskan återupptas efter landslagsuppehållet. Men inte nog med det, helgen innebär också startskottet för utvald livesport på TV4 Play, helt gratis och tillgängligt för alla. TV4 Play kommer från och med nu att varje helg bjuda på utvalda matcher från de hetaste svenska och internationella ligorna: SHL, MLS, Serie A, La Liga och inte minst den stekheta Allsvenska guldstriden.

– Det känns extremt kul att få välkomna utvald livesport in på TV4 Play. TV4 Play kommer att visa högoktaniga matcher av riktigt fin kvalitét varje vecka, se bara på den premiärhelg vi bjuder på med allt från Zlatan till Djurgården i Allsvenska guldstriden och Leksand i SHL. Det kallar jag en riktigt stark start, säger Sam Ekman, Affärschef TV4 Play.

TV4 Play har hittills inte visat sport men från och med denna helg kommer det varje vecka under hösten bjudas på matcher från SHL, La Liga, Serie A, MLS och Allsvenskan, helt gratis för samtliga svenskar att ta del av oavsett vilken device man väljer att streama på. Denna helg kan man på TV4 Play bland annat se Leksand göra comeback i SHL, följa fortsättningen på Zlatans dominans i LA Galaxy och Djurgårdens fortsatta jakt på det allsvenska guldet. Som vanligt hittar man samtliga matcher från SHL, La Liga, Serie A, MLS och Allsvenskan på C More.

På TV4 Play har man under sommaren också genomfört stora teknikuppgraderingar vilket nu gör att sport, men även andra program, går att se i 50 FPS (Frames per second). Det kommer framförallt ge en bättre upplevelse när man streamar hockey och fotboll.

I helgen visas följande matcher på TV4 Play:
Lördag 14 sep, kl 14:30: Leksands IF – Malmö Redhawks (SHL)
Söndag 15 sep, kl 20:55: Real Betis – Getafe (La Liga)
Måndag 16 sep, kl 04:15: Los Angeles Galaxy – Sporting Kansas City (MLS)
Måndag 16 sep, kl 18:30: Djurgårdens IF – Helsingborgs IF (Allsvenskan)

Helgen vecka 37:
Lördag 21 sep, kl 14:30: Brynäs IF – Färjestad BK (SHL)
Söndag 22 sep, kl 14:55: Bologna – Roma (Serie A)
Söndag 22 sep, kl 17.00: IF Elfsborg – Malmö FF (Allsvenskan)

Helgen vecka 38:
Fredag 27 sep, kl 20:55: Villarreal – Real Betis (La Liga)
Lördag 28 sep, kl 12:40: Women Elite Road Race (Cykel-VM)
Lördag 28 sep, kl 14:30: Rögle BK – Leksands IF (SHL)
Söndag 29 sep, kl 09:40: Men Elite Road Race (Cykel-VM)
Söndag 29 sep, kl 17:20: Falkenbergs FF – IFK Norrköping (Allsvenskan)

Helgen vecka 39:
Fredag 4 okt, kl 20.55: Real Betis – SD Eibar (La Liga)
Lördag 5 okt, kl 14:30: Linköping HC – Malmö Redhawks (SHL)
Söndag 6 okt, kl 17:20: IF Elfsborg – Falkenbergs FF (Allsvenskan)

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Zlatan utbytt i halvtid - Milan vidare efter drama

Zlatan Ibrahimovic spelade från start för Milan i Coppa Italia mot Torino. Men det blev bara en halvlek för svensken när Milan tog sig vidare till kvartsfinal efter straffdrama mot Torino.

Kritiserade kramen i Minsk

Idag besökte Internationella ishockey-förbundet Belarus huvudstad Minsk för att lösa frågan om kommande hockey-VM, som är tänkt att avgöras i Belarus och Lettland i maj. Och från svenskt håll är ståndpunkten just nu helt klar.

Lakers vann stökig NBA-match

I NBA tog LA Lakers tog en komfortabel seger över Houston Rockets med 120-102 i en stökig match natten mot måndagen.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Här är Duplantis löfte inför 2021

Se stavhopparen Armand "Mondo" Duplantis, 21, summera sitt konstiga, framgångsrika år med dubbla världsrekord. Han avslöjar också sina planer för det nya året.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Håkan Loob - Sveriges vigaste 60-åring?

I vår intervjuserie "Wikegård vs" har Niklss Wikegård träffat legendaren Håkan Loob hemma i Karlstad. Samtliga Niklas Wikegårds möten finns att se på C More.