Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Så funkar kvalveckan i Idol 2019 

På måndag startar Idols livesända Kvalvecka.
Idol-juryn har valt ut 20 deltagare – nu lämnar de över makten till dig.
Dessutom är du med och påverkar vem som kniper en extraplats i Kvalveckan – via det nya momentet ”Sista chansen”.

Kvalveckan – Så funkar den

Måndag till torsdag uppträder fem deltagare varje kväll. Tittarna röstar varje kväll fram två deltagare som går direkt till fredagens Kvalfinal. De deltagare som tittarna inte röstat fram har fortfarande en chans att ta sig vidare, med hjälp av juryns wildcards. Wildcardsen delas ut under fredagens Kvalfinal.

Så sänds kvalveckan:

Måndag – Fredag 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

”Sista Chansen” – Du bestämmer

Under slutaudition gick juryns åsikter isär om de fyra deltagarna Ellie, Gustav, Claudia och Madeleine.

De fyra deltagarnas öden är nu i tittarnas händer. Det är du som bestämmer vem som tar den sista platsen i Kvalveckan.

Ellie, Gustav, Claudia och Madeleine kommer att tävla mot varandra i det nya moment vi kallar för ”Sista chansen”. Sista chansen sänds endast online på TV4 Play och C More direkt efter Idols huvudsändning, med start 21.00.

Deltagarna i Sista chansen möts i dueller under måndag, tisdag och onsdag. Vinnaren från måndagen möter sedan vinnaren från tisdagen i en slutgiltig duell på onsdagen.

Den slutgiltiga vinnaren av Sista chansen får sedan en plats i torsdagens kvalsändning och gör de fem som är klara sedan tidigare sällskap.

Så sänds Sista chansen:

Måndag – Torsdag 21.00 på TV4 Play och C More.

I samma sändning får du också se kvällens Resultatshow direkt, före den visas på TV4.

Duellerna sänds måndag – onsdag. I torsdagens onlineexklusiva sändning visas Resultatshowen och ett eftersnack.

Så röstar du i Sista chansen:

Precis som vanligt i Idol röstar tittarna på sin favorit genom samtal eller sms. Vinnaren utses samma kväll.

Vad händer om vinnaren av Sista chansen inte går vidare på torsdag?

Då har hen fortfarande chans att få ett wildcard av juryn under Kvalfinalen på fredag.

Kvalfinalen 

Efter fyra delfinaler där 21 deltagare sjungit måndag till torsdag har tittarna röstat fram 8 kvalfinalister. Under kvällen kommer juryn även dela ut sina wildcards till ytterligare deltagare som nu får chansen att fightas om att ta sig till den första fredagsfinalen. Dessa avslöjas direkt i sändningen och deltagarna får alltså bara någon minut på sig att förbereda sig inför sitt framträdande. 

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.