Emmy Awards

Jimmy Kimmel leder den 72:a upplagan av den amerikanska tv-galan Emmy Awards. Galan hyllar och prisar årets bästa tv-produktioner och vinnarna i varje kategori tilldelas den prestigefyllda Emmy-statyetten.

Så ser du Emmy-galan live stream i Sverige

71st Emmy® Awards sänds live från Hollywood. TV4 Play kommer som enda svenska streamingtjänst sända galan gratis.
Är du tv– och serieälskare? Missa inte när tv-världens bästa internationella serier och skådespelerskor och skådespelare prisas för sina insatser.

Under natten mot måndagen den 23 september kan du följa direktsända galan live. Klockan 01.00 börjar sändningen direkt från röda mattan och själva galan drar igång klockan 02.00 i TV4 Play.

Klicka här för att komma till sändningen.

Emmy-galan är en internationell gala som prisar framstående insatser i tv-branschen under året. I år är två svenskar nominerade i huvudkategorierna. Stellan Skarsgård i sin roll i Chernobyl är nominerad i kategorin bästa manliga biroll i en miniserie eller tv-film. Johan Renck som regisserat Chernobyl är nominerad i kategorin Bästa regi för miniserie eller tv-film och drama, samt nominerad i kategorin Bästa miniserie för Chernobyl.

"Många svenskar nominerade"

En gala utöver det vanliga utlovas. Under natten kommer de bästa inom olika kategorier att belönas med den legendariska Emmy-statyetten. Har du inte möjlighet att se Emmy-galan live måndag 01.00 kommer hela galan också finnas tillgänglig att se i efterhand på TV4 Play.

– TV4 Play fortsätter sin satsning med att hylla världen bästa TV och vi är därför både glada och stolta över att kunna visa Emmy Awards för TV-älskare i hela landet. Extra kul eftersom vi i år har så många begåvade svenskar som är nominerade som bland annat Stellan Skarsgård och Johan Renck, säger Cem Yeter, biträdande kanalchef, TV4 och TV4 Play.


Cem Yeter, biträdande kanalchef, TV4 och TV4 Play. Foto: TV4

Tyler Perry tilldelas hederspriset Governors Award

Tyler Perry som gjort sig känd som skådespelare, regissör, producent och mycket mer tilldelas det speciella hederspriset Gorvernors Award. Oprah Winfrey delar ut Emmy-priset.

Se 72nd Emmy Awards med Jimmy Kimmel på TV4 Play

72nd Emmy® Awards sänds live från USA. TV4 Play kommer som enda svenska streamingtjänst sända galan. Är du tv– och serieälskare? Missa inte när tv-världens bästa internationella serier och skådespelerskor och skådespelare prisas för sina insatser med den legendariska Emmy-statyetten.

Trailer 72nd Emmy® Awards

72nd Emmy® Awards sänds live från USA. TV4 Play kommer som enda svenska streamingtjänst sända galan. Är du tv– och serieälskare? Missa inte när tv-världens bästa internationella serier och skådespelerskor och skådespelare prisas för sina insatser med den legendariska Emmy-statyetten.

TV4 Play sänder 72nd Emmy® Awards live – med Jimmy Kimmel

Söndagen den 20 september är det dags för den stjärnspäckade tv-galan 72nd Emmy® Awards under ledning av Jimmy Kimmel. TV4 Play kommer som enda svenska streamingtjänst att sända galan live - med Parisa Amiri som svensk kommentator.

Emmygalan 2019: Johan Renck vinner en Emmy för bästa regi

Johan Renck, regissör för succéserien Chernobyl, tar hem priset för bästa regi för en miniserie under 71st Emmy Awards. Chernobyl vann även pris för bästa miniserie och bästa manus under nattens gala.

Rekordmånga nomineringar för Game of Thrones inför 71st Emmy® Awards

Natten till den 23 september är det dags för den 71:a upplagan av den stjärnspäckade Emmy-galan. Du ser galan live på TV4 Play, då TV-världens bästa internationella tv-serier och skådespelare prisas för sina insatser under det gångna året med den legendariska Emmy-statyetten.