Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Här är topp 12 i Idol 2019

Nu är det klart vilka idoler du kommer kunna följa under fredagsfinalerna i höst!

Under den direktsända kvalveckan har deltagarna varje kväll tävlat om att ta sig vidare direkt till fredagens kvalfinal. Varje kväll har två personer röstats fram av tittarna och sammanlagt har åtta stolar fyllts. De resterande har hängt löst och hållit tummarna för att bli ett av juryns wildcards. 

De som under kvalfinalen blev juryns wildcards var Kim Lilja, Hampus Israelsson, Aida Secka, Freddie Liljegren, Nathalie Ulinder Cuti och Dao Di Ponziano.

De som tittarna röstade vidare och som du därmed kommer kunna följa i höst under fredagsfinalerna är: 

Gottfrid Krantz

Kim Lilja 

Madelief Termaten 

Hampus Israelsson 

Ellie Lilja 

Christoffer Hamberg 

Aida Secka

Astrid Risberg 

Tusse Chiza 

Freddie Liljegren 

Nathalie Ulinder Cuti

Dao Di Ponziano

Första fredagsfinalen sänds på fredag (27/9) 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.