Extern länk
Början på sidans innehåll

Idol

Idol

Sveriges viktigaste musiktävling är tillbaka med en ny säsong! Sveriges viktigaste musiktävling är tillbaka med en ny säsong!

Sponsorer

MaxIF skadeförsäkringOLWPostNordCloetta
Juryn har chans att rädda en utslagen deltagare i Idol 2019.
Foto: Annika Berglund

Juryns livboj - så funkar det!

Nytt i Idol 2019 är att juryn har möjlighet att rädda en deltagare som röstats ut genom sin s.k. livboj. Deltagaren som räddas kommer då tillbaka in i tävlingen.

Uppdaterad: Publicerad:

Idolsäsongen är i full gång. Under första fredagsfinalen avslöjades det att juryn i år sitter på mer makt. De kan nämligen rädda en deltagare som har blivit utröstad av tittarna. Det gör dem genom att dela ut juryns livboj. Deltagaren får då komma tillbaka in i tävlingen.

Juryn har bara en livboj att dela ut under säsongen. För att juryn ska kunna dela ut en livboj så måste hela juryn vara överens. Livbojen måste inte användas men under sjunde fredagsfinalen är sista gången som möjligheten finns att dela ut den. Sen är det för sent.

I första fredagsfinalen blev det Aida Secka som fick minst antal röster av tittarna. Kishti Tomita ville ge henne en livboj, men resten av juryn höll inte med. Därmed blev Aida första fredagsfinalisten att lämna Idol 2019. 

Idol sänds på fredagar 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.