Bachelor

En man vill hitta någon att dela livet och lär känna en grupp singelkvinnor, som alla hoppas vinna hans hjärta. Här bjuds det på romantiska dejter i ett semesterparadis och i rosceremonin väljer vår bachelor vilka kvinnor han vill fortsätta dejta.

Bachelor-Simon bröt ryggen – två gånger

Simon Hermansson från Bachelor Sverige har på bara några avsnitt hunnit blivit en stor profil. Men det var nära att äventyret tog slut innan det ens börjat. – Jag föll rakt ner i betong och bröt ryggen, säger han.

Simon Hermansson, 29, är en av huvudpersonerna i årets säsong av svenska Bachelor. Hockeykillen från Örnsköldsvik lockade rekordmånga ansökningar när han offentliggjordes i våras. Men så sent som i december förra året svävade han mellan liv och död efter en arbetsplatsolycka.

– Det kunde ha gått riktigt illa. Jag föll rakt ner i betongen och bröt fyra revben, bröstbenet, några tår, två kotor i ländryggen och fick en rejäl hjärnskakning. Det blev helikopter till SÖS, berättar Simon Hermansson.

Olyckan ansågs extra allvarlig eftersom Simon sedan tidigare hade en svår skada. Redan som sjuttonåring bröt han nämligen ryggen för första gången.

– Jag körde rakt in i sargen när jag spelade hockey. Jag låg på sjukhus i flera veckor. Ingen visste hur det skulle gå, säger han. 

Han återhämtade sig aldrig riktigt från den första olyckan.

– Jag har haft ont i ryggen sedan jag var sjutton, och varit sjukskriven länge. Jag vet inte riktigt hur man överlever sådant, man bara gör det antar jag, säger han.

Simons starka vilja och målmedvetenhet har dock hjälpt honom mycket – både i livet i stort och under inspelningarna av Bachelor. 

– Simon är en sann kämpe. Varken bruten rygg eller risken för brustet hjärta hindrar honom att dyka in i Bachelor-äventyret. Han backar inte för något och vi fick verkligen vara på tårna för att kunna fånga allt på film den här säsongen, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för Bachelor.

TV4 söker en ny Bachelor Sverige 2021 - Ansök nu

Inspelningarna av Bachelor Sverige sköts i våras upp på grund av den pågående pandemin. Nu söker vi med ljus och lykta efter singelkillar som vill vara med om sitt livs äventyr. Bachelor Sverige kommer tillbaka och nu påbörjas jakten på en Bachelor för den nya säsongen.

Inspelningarna planeras att dra igång i början av våren 2021. Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen kring covid-19 och se till att inspelningarna genomförs tryggt och säkert för alla medverkande.

Missa inte chansen att vara med om ditt livs äventyr – och hitta den stora
kärleken.

Sök till programmet på tv4.se/bachelor

Olivia Nilsson känner sig lurad av Simon Hermansson när hon får lämna

Olivia Nilsson blir utan ros vid rosceremonin och känner sig väldigt lurad och illa behandlad av Simon Hermansson. När hon ska lämna tar hon upp med honom att det dock passade bra att träffas några veckor innan Bacheloräventyret startade men att det nu inte passar längre.

Meagan Nouis ifrågasätter Linn Schönbecks intentioner

Trots att Linn Schönbeck fått en lång singeldejt med Felix Almsved säger hon sig inte luta åt vare sig honom eller Simon Hermansson. Hon kan fortfarande inte svara på vem hon gillar mest och det gör att Meagan Nouis ifrågasätter hennes intentioner. Hon tror bara att Linn är där för sin egen skull - inte för någon av killarna.

Storbråk mellan tjejerna efter festen

Det blir stor fest för tjejerna i Bachelorvillan och under festen får Emmy Rönning höra att Linn Schönbeck sagt en massa elaka saker om henne. Emmy konfronterar Linn med uppgifterna men Linn bara går därifrån. Irritationen bland tjejerna är påtaglig.

Anna Hillgren konfronterar Simon Hermansson

Anna Hillgren går fram till Simon Hermansson under festen och konfronterar honom om vad han egentligen känner för henne. Är det ens någon mening att hon stannar kvar?

Det här är Olivia Nilsson

Olivia Nilsson är 21 år gammal och kommer från Leksand. Hon dejtade Simon Hermansson hemma i Sverige för ungefär ett år sedan och nu har hon åkt till Sydafrika för att se om det fortfarande finns några känslor mellan dem.

Fem nya tjejer gör entré i Bachelor Sverige

Som om det inte vore nog med överraskningar i årets säsong av svenska Bachelor gör fem nya tjejer plötsligt entré i programmet. Deras huvudsakliga mål? Att snärja killarnas hjärtan – rakt framför ögonen på de andra!