Postnord varnar inför Black Friday ”Det här ställer oss på prov”

Logistikchefen: ”Planera din uthämtning”

- Var förberedd när du hämtar ditt paket, säger Postnords logistikchef Peter Hesslin som berättar hur de ska klara leveranserna.

Readagen Black Friday ses som startskottet på julhandeln och i år passar nog många på att köpa sina klappar på nätet med tanke på pandemin. Det här sätter press på företagen som ska leverera paketen.

Relaterat


Mer tillåtande att bli berusad kring barn

"Vi svenskar har mjukat upp vår attityd” säger IQ:s vd Karin Hagman. Företagets årliga alkoholindex visar att allt fler svenskar tycker att det är okej att bli full när barnen är med, jämfört med för tio år sedan. Och det är männen som är mer liberala,
"Stor skillnad mellan könen och trenden är att det är unga vuxna som är mer toleranta, säger Karin Hagman som ger tips på hur du kan tänka kring alkohol och barn.

Bernies miljonaffär efter succén med vantarna

Bilden på den amerikanska senatorn Bernie Sanders, där han i vantar och parkas sitter vid Joe Bidens presidentinstallation, blev snabbt en internetsuccé.
Nu har fotot på den 79-årige senatorn tryckts upp på en mängd t-shirtar och andra prylar, som sålts till förmån för välgörenhet i hans hemdelstat Vermont.

Här är årets Majblomma 2021

- Det är en mix av favoritfärg och djur, förklarar 12-årige Mohammed Tepeku från Göteborg som varit med och designat blomman.
Tove Lindahl Greve är generalsekreterare för Majblomman och berättar mer om syftet med försäljningen. Speciellt för i år är att förra årets blomma kommer att säljas i fysisk form i år.
- Vi har sparat alla majblommor från 2020, som man kan sälja genom webbutiker i år, säger Tove.

Han filmar med Hollywoodstjärnorna: ”Får alltid spela chef”

Många i världen har under året befunnit sig i karantän. Skådespelaren Andreas Grant är en av många som under året befunnit sig i karantän, men han hamnade i karantän tillsammans med hollywoodstjärnorna Anne Hathaway och Ben Stiller - och är tillsammans med dom nu aktuell i filmen "Locked down".

De förändrade sina liv – så hittar du din plats på jorden

Oskar Lindberg och Maribel Leander Lindberg är sedan sommaren 2017 ekonomiskt fria. De valde att "extremspara" för att kunna säga upp sig från sina fasta tjänster och flytta till Leksand med sina små barn och bara jobba med sådant som kändes stimulerande och relevant. Nu är de aktuella med boken "Lev lokalt - vägen till ett hållbart, hälsosamt & fritt liv!".