Bachelor

En man vill hitta någon att dela livet och lär känna en grupp singelkvinnor, som alla hoppas vinna hans hjärta. Här bjuds det på romantiska dejter i ett semesterparadis och i rosceremonin väljer vår bachelor vilka kvinnor han vill fortsätta dejta.

Lär känna Felix Almsved, årets hemliga Bachelor!

Efter månader av hemlighetsmakeri är det nu äntligen ute vem som är årets stora överraskning i Bachelor Sverige. 27-årige Felix Almsved från Avesta är mannen som ställs mot Simon Hermansson i kärlekskampen om tjejernas hjärtan.

Att han är två meter lång (1,97 om man ska vara petig) och ingenjör har den exekutive producenten Hans Abrahamsson skvallrat om sedan tidigare.

Vem är mannen bakom glasögonen och lejonmanen?

– Jag hatar egentligen frågan ”Vem är du?” för hur beskriver man det? Men jag är en kille från Dalarna som både gillar storstadspulsen med mycket människor och att komma bort från stan för att vara i naturen, säger Felix Almsved.

Han kommer alltså ursprungligen från Avesta i Dalarna, men flyttade 2010 till Stockholm för att plugga till ingenjör på KTH. Idag jobbar han med teknisk försäljning.

Att Felix Almsved skulle tacka ja till att vara med i Bachelor Sverige var inte helt självklart när frågan kom.
- Min spontana tanke var att jag blev glad och smickrad, men jag var samtidigt lite tveksam till om jag verkligen är en Bachelor-kille, säger han.

Han lät sig dock övertalas genom att produktionen bjöd över honom på fika med hembakade bullar.
- I det första skedet hade jag ingen aning om att det redan fanns en Bachelor. Efter första intervjun satt jag hemma och kollade på tv och så kom en Bachelor-trailer med Simon upp. Jag blev väldigt förvånad och förvirrad, säger han.

"Stora chanser att hitta kärleken"

Efter ytterligare hemlighetsmakeri fick Felix Almsved veta att han skulle få komma in som Bachelor nummer två.

– När jag fattade att det redan fanns en Bachelor, och att tjejerna faktiskt sökt in till honom tog jag två steg bakåt. Det kändes spontant som att Simon och jag är rätt olika och jag tänkte att om tjejerna sökt till honom är de nog inte så intresserade av mig, säger han och fortsätter:

– Chanserna att hitta kärleken kändes plötsligt inte lika stora, framförallt eftersom tjejerna sökt till en kille som är så pass olik mig. Det kunde ju bli så att jag åkte ner till Sydafrika och ingen tjej skulle gilla mig.

"Hitta min framtida flickvän"

Till slut bestämde han sig ändå för att tacka ja.
- Jag insåg att det räcker ju med att en tjej har intresse för mig för att jag ska hitta min framtida flickvän.

Idag är Felix Almsved glad att han bestämde sig för att vara med i programmet.
- Det är ett äventyr som inte går att beskriva. Det är helt galet men väldigt roligt på samma gång. Jag ångrar ingenting, säger han.

Felix Almsved vid Bachelor-villan i Sydafrika 2019.

Felix Almsved i Bachelor Sverige i Sydafrika 2019.

Felix Almsved är 27 år och kommer från Avesta.

Felix Almsved är Avesta är mannen som ställs mot Simon Hermansson i kärlekskampen om tjejernas hjärtan.

TV4 söker en ny Bachelor Sverige 2021 - Ansök nu

Inspelningarna av Bachelor Sverige sköts i våras upp på grund av den pågående pandemin. Nu söker vi med ljus och lykta efter singelkillar som vill vara med om sitt livs äventyr. Bachelor Sverige kommer tillbaka och nu påbörjas jakten på en Bachelor för den nya säsongen.

Inspelningarna planeras att dra igång i början av våren 2021. Vi kommer naturligtvis att följa utvecklingen kring covid-19 och se till att inspelningarna genomförs tryggt och säkert för alla medverkande.

Missa inte chansen att vara med om ditt livs äventyr – och hitta den stora
kärleken.

Sök till programmet på tv4.se/bachelor

Olivia Nilsson känner sig lurad av Simon Hermansson när hon får lämna

Olivia Nilsson blir utan ros vid rosceremonin och känner sig väldigt lurad och illa behandlad av Simon Hermansson. När hon ska lämna tar hon upp med honom att det dock passade bra att träffas några veckor innan Bacheloräventyret startade men att det nu inte passar längre.

Meagan Nouis ifrågasätter Linn Schönbecks intentioner

Trots att Linn Schönbeck fått en lång singeldejt med Felix Almsved säger hon sig inte luta åt vare sig honom eller Simon Hermansson. Hon kan fortfarande inte svara på vem hon gillar mest och det gör att Meagan Nouis ifrågasätter hennes intentioner. Hon tror bara att Linn är där för sin egen skull - inte för någon av killarna.

Storbråk mellan tjejerna efter festen

Det blir stor fest för tjejerna i Bachelorvillan och under festen får Emmy Rönning höra att Linn Schönbeck sagt en massa elaka saker om henne. Emmy konfronterar Linn med uppgifterna men Linn bara går därifrån. Irritationen bland tjejerna är påtaglig.

Anna Hillgren konfronterar Simon Hermansson

Anna Hillgren går fram till Simon Hermansson under festen och konfronterar honom om vad han egentligen känner för henne. Är det ens någon mening att hon stannar kvar?

Det här är Olivia Nilsson

Olivia Nilsson är 21 år gammal och kommer från Leksand. Hon dejtade Simon Hermansson hemma i Sverige för ungefär ett år sedan och nu har hon åkt till Sydafrika för att se om det fortfarande finns några känslor mellan dem.

Fem nya tjejer gör entré i Bachelor Sverige

Som om det inte vore nog med överraskningar i årets säsong av svenska Bachelor gör fem nya tjejer plötsligt entré i programmet. Deras huvudsakliga mål? Att snärja killarnas hjärtan – rakt framför ögonen på de andra!